Află în articol cum poți prepara o băutură foarte simplă care reduce colesterolul și glicemia.
Dovleacul este o sursă bogată de fibre care ajută la digestie. De asemenea, aceste fibre absorb carbohidrații, inclusiv zahărul natural, motiv pentru care cel care îl consumă nu se confruntă cu o glicemie scăzută sau crescută, arată o cercetare publicată în jurnalul Nutrients, potrivit Csid.ro. În plus, bonus, dovleacul este 90% apă, aspect ideal pentru digestie. Totodată, dovleacul ține sub control greutatea, care poate reprezenta un risc pentru diabet.
Este bogat și în Vitamina C, iar asta îl face foarte bun pentru imunitate. Aceasta stimulează producția și îmbunătățirea funcției celulelor albe, care ne protejează organismul de patogeni și crește nivelul de anticorpi deja existenți.
Pulpa de dovleac conţine vitamine, în special provitamina A, vitaminele E şi C, săruri minerale, hidraţi de carbon, protide, iar seminţele conţin ulei, protide, lecitină, rezine şi enzime cu proprietăţi antihelmintice. Băutura de dovleac se prepară foarte ușor și te va ajuta să scazi colesterolul şi trigliceridele, scrie Realitatea.net. Curățați de coajă 120 de grame de dovleac și tăiați-l în bucăți potrivite. Apoi, puneți dovleacul tăiat în mixer și adaugați puțină apă, mixați până când obțineți un amestec omogen. Această băutură se bea zilnic, timp de o luna, cu 20 de minute înainte de micul dejun.
O nouă specie de dovleac a fost creată în Buzău. Este vorba despre dovleacul cu formă de șarpe, miros de pâine caldă și gust de tomate.
Leguma este creația specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, care au încercat mai mulți ani să o obțină. Acum, ei au reuşit și au denumit leguma „dovleacul-şarpe“. Acesta a fost obținut după încrucişarea unui dovleac chinezesc cu un castravete armenesc. După ce va fi finalizată ultima etapă de testare, noul dovleac va fi brevetat și omologat.
„Striaţiile şi aspectul uşor spiralat îi conferă denumirea de dovlecel-şarpe iar la noi se comportă foarte bine în cultură. De asemenea, forma de liană îi dă un aspect luxuriant şi de aceea poate fi folosit şi pentru pergole, dar şi pentru consum“, a declarat Camelia Bratu, cercetător la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Vezi AICI cum arată „dovleacul-şarpe“.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu