Un studiu recent despre nutriţie şi coronavirus arată că o băutura savuroasă poate proteja împotriva COVID-19.
Cafeaua este o prelungire a sinelui pentru mulţi oameni care nu îşi pot imagina dimineaţa fără o cafea sau mai multe. Cercetătorii vin cu veşti bune pentru iubitorii de cafea: una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19, scrie Mediafax.
Nutriţia joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, iar acesta este „actorul” principal în apărarea organismului de COVID, conform ahmedabadnews.ro.
Consumul unei ceşti sau două de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu noul coronavirus. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii. „Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).
Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului.
Autorii studiului arată, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă.
Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulţi din Marea Britanie.
Cafeaua trebuie consumată mereu fierbinte. Astfel, ar avea mult mai multe proprietăţi, care se activează la o temperatură ridicată. Oamenii de ştiinţă spun că ajută la pomparea oxigenului la nivelul corpului. Mai mult, cafeaua ajută la reducerea riscului de a dezvolta diabet, cancer sau depresie.
Un consum regulat de cafea poate îmbunătăţi memoria sau poate îmbunătăţi starea de spirit. De asemenea, poate asigura o funcţionare mai bună a creierului. Există și o serie de teorii conform cărora cafeina, substanță regăsită în cafea, ar reduce pofta de mâncare şi ar stimula termogeneza, o metodă prin care organismul generează căldură şi energie. Ba mai mult, ar lupta chiar și împotriva depresiei grave. Cercetătorii au ajuns la concluzia că o ceaşcă de cafea pe zi ar scădea gândurile suicidale, scrie Adevărul. Cafeaua poate ajuta și la puterea de concentrare şi memorie.
"Cafeaua conţine foarte mulţi antioxidanţi, iar dacă o bei cu moderaţie, cercetările ne-au arătat că ar putea avea foarte multe beneficii pentru tine. Am descoperit că această băutură fierbinte are un nivel mai ridicat de antioxidanţi", a spus chimistul Megan Fuller potrivit dailymail.co.uk.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu