Există un ceai care care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Iată despre ce este vorba.
În 1/2 lapte pasteurizat se pune 1 pumn de stafide şi se pune la foc mic. Apoi se ia de pe foc şi se lasă să se înmoaie stafidele încă o jumătate de oră. Beţi laptele şi mâncaţi stafidele. Această reţetă poate fi, de asemenea, utilizată atunci când o persoană este sănătoasă, dar vrea să întărească sistemul imunitar.
În jumătate de litru de apă clocotită se toarnă un pumn de stafide. Se ia de pe foc şi se lasă la macerat timp de o jumătate de oră. Strecuraţi ceaiul. Beţi acest ceai şi mâncaţi stafidele fierte. Puteţi adăuga la stafide 1/2 mere şi 1 linguriţă de scorţişoară. Cu această reţetă puteţi curăţa stomacul, intestinele şi rinichii, potrivit bewoman.ro. Acest ceai este util dacă suferiţi de anemie.
Se amestecă 2-3 linguriţe stafide cu o ceaşcă de iaurt. Lăsaţi să se înmoaie timp de o oră, o oră şi jumătate. Apoi, mâncaţi iaurtul cu stafidele. Acest amestec este foarte util pentru oase şi dinţi deoarece conţine o concentraţie mare de proteine şi calciu.
Plantele banale care te ajută să elimini excesul de apă din organism. Nimic mai simplu!
“Stafidele reprezintă şi o sursă bună de antioxidanţi, care intervin în procesul de dizolvare şi eliminare a colesterolului. În plus, sunt foarte bogate în potasiu. Ele se includ în alimentaţia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arterială. Mai contribuie în mare măsură la reglarea şi normalizarea activităţii cardiace”, a explicat dr. Denisa Zaharia, medic medicină internă, pentru adevarul.ro.
În componenţa stafidelor se găsesc cantităţi importante de cupru şi fier care le fac utile în combaterea şi tratarea anemiilor. Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Totodată, aceste fructe uscate conţin şi foarte mulţi antioxidanţi (flavonoide şi fenoli) care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au şi probiotice, acestea ajutând la menţinerea unui mediu sănătos în colon. Acestea oferă rapid şi pentru mai multă vreme şi senzaţia de saţietate.
"Totodată, stafidele reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, sunt excelente pentru a combate oboseala şi a preveni depresia şi ajută la tratarea stărilor de anxietate. Mai mult, ele previn apariţia neoplasmelor şi a tumorilor maligne", explică medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci