Băutura minune care reduce bolile și mortalitea. O bei zilnic

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Cafeaua a fost considerată o băutură dăunătoare sănătății, cu toate acestea, unele studii arată contrariul: poate ajuta la reducerea unor boli și chiar a mortalității.

 

Cafeaua, băutura care ne face să ne trezim dimineața și ne împiedică să dormim dacă o bem prea târziu, are câteva proprietăți de care mulți nu sunt conștienți.

Cafeaua a fost considerată un produs dăunător sănătății și, ca orice, depinde dacă este consumată moderat sau în exces. Unele studii  afirmă că un consum moderat al oricărui tip de cafea este benefic pentru sănătate. „Fie că are sau nu cofeină, între două și trei căni pe zi, cafea oferă nutrienții esențiali necesari organismului precum magneziu, potasiu, vitamine din complexul B, antioxidanți etc.”, spune Marcelo Lewin, CEO Actiage.

Ce beneficii are cafeaua?

Ajută la concentrare și la reflexe. Dozele moderate de cofeină îmbunătățesc funcțiile cognitive, cum ar fi atenția și vigilența. De asemenea, crește rezistența la exercițiile aerobice: îmbunătățește viteza de mișcare și forța în sesiunile cardio. În plus, performanța este îmbunătățită atunci când faceți exerciții fizice.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni sau au sensibilitate la cofeină trebuie să fie atente atunci când consumă această bătură. Experții recomandă să luați legătura cu un specialist.

Ce produce cafeaua în organism?

Mai multe studii au confirmat că reduce mortalitatea și riscul de boli cardiovasculare, deoarece are numeroși compuși biologic activi, iar unii ajută la reducerea stresului oxidativ și a inflamației.

Potrivit  Asociației pentru consumul de cafea cu mortalitate de toate cauzele: o revizuire sistematică și un studiu de meta-analiză,  consumul de cafea ușor până la moderat este asociat „cu un risc redus de deces din toate cauzele, în special la femei”, scrie 20minutos.es.

Potrivit studiului Efectele anti-îmbătrânire ale cafelei la șoarecii în vârstă: „consumul regulat de cafea a crescut activitatea nocturnă la șoarecii în vârstă, inclusiv aportul de hrană, consumul de apă și activitatea locomotorie, fără a modifica ritmul circadian”, explică Marcelo Lewin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel