Uleiul de măsline, denumit și "aurul lichid", amintit de multe ori și în Biblie, este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni, fiind și una dintre cele mai valoroase mărfi de negoț încă din antichitate.
Conţinutul mare de antioxidanţi, cum sunt vitamina E şi polifenolii, îi oferă calităţi terapeutice în prevenirea bolilor cardiovasculare. În medicina naturistă se utilizează în special uleiul virgin presat la rece.
Acizii graşi mononesaturaţi din lichid stimulează colesterolul „bun" şi reduc riscul de îmbolnăvire a inimii. Pentru ficat, uleiul de măsline este esențial pentru detoxifierea acestuia. Consumând o bautura speciala zilnic, vei putea asigura sanatatea si puritatea ficatului tau.
Pentru o detoxifiere a ficatului este necesar să bei o lingură de ulei de măsline amestecată cu o lingură de suc de lămâie, în fiecare dimineață pe stomacul gol. După ce consumi acet amestec, poți să servești micul dejun.
Uleiul de măsline poate preveni cancerul
Oleocantalul, fitonutrientul din uleiul de măsline care mimează efectele ibuprofenului în reducerea inflamaţiilor, poate ajuta şi la prevenirea cancerului de sân, dar şi recidivele în cazul femeilor care au fost diagnosticate cu această boală.
Unul din cei mai importanţi antioxidanţi din uleiul de măsline este vitamina E, care are efecte antitumorale. Înlocuieşte în alimentaţie, pe cât posibil, uleiul obişnuit cu cel din măsline, ca să eviţi dezvoltarea celulelor canceroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci