Mircea Badea a spus ce bea în cantități mari.
După ce a citit o știre despre tinerii care mor, în urma infarctului, una dintre cauze, fiind cel mai probabil, potrivit cercetătorilor, consumul de energizante, Mircea Badea a spus că el bea energizant în cantități industriale.
„Eu beau căldări de energizante pe zi și mă culc. Eu nu vă spun să faceți ca mine, Doamne ferește! Beau căldări de energizante de peste 25 de ani. Eu când citesc astfel de știri, mă întreb cum de mai sunt pe planetă. Eu am consumat energizante de zici că-s acționar. Nu mai zic cât ciuco am băut... Nu contest adevărul acestor articole, doar că uneori mă întreb cum de mai sunt în viață”, a spus Mircea Badea.
„Nu mai zic și ce mănânc... dacă povestesc și ce mănânc... s-a terminat cu șmecheria în sat”, a mai zis Mircea Badea.
„Nu contest știrile care spun că mor tinerii din cauza energizantului, dar eu beau cisterne în fiecare lună. De-asta nici nu am bani, că astea costă. Nu trebuie să faceți ca mine. Nu fac o pledoarie pentru energizante”, a adăugat realizatorul TV.
„Mai vorbesc ocazional cu câte un doctor și îi zic că nu beau apă. Se uită la mine mirat: „poftim?! Nu beți apă?! Nu este bine, trebuie să beți apă”. Și eu îi zic: „nu am băut apă de 30 de ani”. Mai beam apă când făceam sport, dar în rest, nu. Apoi, dacă mă vede cu un energizant, se crispează când aude că beau trei pe zi. Deocamdată nu am nimic. Bine... nici nu mi-am mai făcut analizele că poate le dau aparatele peste cap”, a mai spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.
Energizantele sunt apreciate în întreaga lume de sportivi de top, de studenți, precum și în profesiile solicitante și în timpul orelor lungi de condus. Cu toate acestea, medicii nu recomandă băuturile energizante, cu atât mai mult cu cât conțin mari cantități de cafeină.
Oamenii consumă cafeină fără să ştie. Ea este prezentă în cafea şi ceai (circa 80 mg într-o ceaşcă), dar şi în multe alte produse. Medicamentele împotriva durerii sau răcelii (aspirină, paracetamol), precum şi unele suplimente alimentare pot conţine şi ele cafeină. Se găseşte şi în alimente consumate aproape zilnic, de la ciocolată (100 mg în 250 g) şi gumă de mestecat la băuturi pe bază de cola (între 30 şi 50 mg la 33 cl) şi energizante. Acestea din urmă conţin cele mai mari cantităţi de cafeină: 180 mg la fiecare doză.
Consumată în cantităţi mici, cafeina este stimulatoare, contribuind la creşterea atenţiei şi a capacităţii de concentrare. În cantitate prea mare, poate provoca tulburări ale somnului, iritaţii gastrice, creşterea presiunii arteriale, tahicardie, stres şi anxietate.
De asemenea, medicii recomandă să bem măcar doi litri de apă pe zi.
VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:
Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, în urmă cu o lună.
„Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat din viaţă", a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi în care era exprimată „tristeţea" şi „recunoştinţa pentru ceea ce a realizat" fondatorul Red Bull.
Potrivit agenţiei austriece APA, acesta a murit de cancer.
Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong.
Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro.
Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat.
În 30 de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci