Dacă vrei să-ți cureți ficatul și sângele, poți încerca să o faci pe cale naturală. Iată ce trebuie să consumi.
Dintre principiile naturale care ne ajută să detoxifiem ficatul şi să-l protejăm, medicul Cristian Jianu recomandă armurariul, care este o plantă utilă în ciroză, în hepatita alcoolică, în hepatita virală, în toxicitatea provenită de la chimicale, în ciuperci, scrie adevarul.ro. Armurariul este o substanţă care ajută la aceste afecţiuni şi 900 de miligrame de două ori pe zi în timpul meselor este foarte util pentru sănătate.
Oţetul de mere este foarte util ca detoxifiant hepatic, consumat înainte de masă ajută la ameliorarea metabolismului grăsimilor. O lingură de oţet într-un pahar de apă de două ori pe zi la mesele principale ajută la scăderea absorbţiei grăsimilor.
Vezi și: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate
Băut de două ori pe zi, ceaiul din praf de rădăcină de păpădie ajută la detoxifiere. Agrişele sunt bogate în vitamina C, ajută foarte mult ficatul şi ajută funcţia hepatică să funcţioneze optim. Se recomandă patru-cinci agrişe crude pe zi în salate.
Lemnul dulce este excelent în ficatul gras. Pulberea de lemn dulce se consumă de două ori pe zi. Curcuma este un antiseptic, un antioxidant, un antiviral. Poate fi folosit pe post de condiment, pus pe salate. O jumătate de linguriţă de curcuma se bea cu lapte sau o jumătate de linguriţă de curcuma plus o linguriţă de miere se poate consuma la mesele principale.
Şi pectina din mere şi legumele verzi având fibre ajută la regularizarea tranzitului intestinal. Ceaiul de rostopască în infuzie, două căni pe zi, este foarte bun pentru protejarea funcţiei hepatice.
Vezi și: Băutura care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftină și eficientă
BONUS: Ceaiul care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen
Ai nevoie de:
- ceai verde
- scorțișoară
- frunze de dafin
Se fierb 700 ml apă, se oprește focul și se adaugă în vas un bețișor de scorțișoară, câteva foi de dafin și trei linguri rase de ceai verde. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă fiertura la infuzat timp de 15 minute, potrivit antenasatelor.ro. După aceea, se strecoară și se lasă la răcit.
Cel mai potrivit moment al zilei pentru consumarea ceaiului de slăbit este dimineața pe stomacul gol, imediat după trezire. Pentru reglarea metabolismului, se recomandă să beți o a doua cană imediat după servirea micului – dejun și încă o cană până la ora 18.00.
Ceaiul verde întârzie îmbătrânirea celulară, îmbunătățește atenția și concentrarea, combate retenția de lichide si accelerează metabolismul, ajutând în procesul de slăbire.
Scorțișoara are efect stimulator, reduce nivelul colesterolului și riscul apariției bolilor cardiovasculare, ameliorează afecțiunile articulațiilor și ale oaselor. De asemenea, ajută și în lupta cu kilogramele în exces.
Frunzele de dafin au un puternic impact antiseptic și antibacterian, calmează nervii, reducând riscul apariției anxietății, contribuie activ la întărirea sistemului imunitar și accelerează metabolismul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu