Băuturile cu zahăr pot provoca căderea părului. Cum renunți la ele?

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile obișnuite și băuturile energizante pot provoca, printre altele, căderea părului. 

 

Pe lângă asta, consumul de băuturi îndulcite cu zahăr este legat de diverse tulburări de sănătate, cum ar fi obezitatea, bolile de inimă, bolile de rinichi și cariile dentare.

Astfel, pentru a ține la distanță problemele legate de căderea părului, Dr. Shireen Furtado a sugerat, pentru publicația Hindustan Times, câteva sfaturi ușor de urmat pentru a reduce consumul de zahăr în fiecare zi:

- Reduceți consumul de gustări bogate în zahăr sau consumați-le cu moderație.

- Dacă pofta de zahăr este mare, alegeți îndulcitori naturali precum mierea și adoptați o dietă echilibrată, bogată în multivitamine, mai ales vitamina C, dar și zinc și fier.

- Încercați să consumați mai multă apă plată. Pentru a spori gustul, puteți încerca arome naturale precum scorțișoara, cardamomul și puteți alege alternative sănătoase, precum fructele proaspete.

- Evitați o dietă bogată în calorii, care este, totodată, bogată în grăsimi și alimente prăjite.

- Consumați fructe și legume de sezon și alegeți alimente cu proteine slabe.

Deși căderea minimă a părului este normală, dacă este cronică și nu este legată de o anumită condiție, situația ar trebui supusă unui examen medical pentru a verifica factorii care au dus la deficiența de nutrienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel