Ceaiul de ghimbir are o mulţime de beneficii pentru organism. Vă prezentăm câteva dintre acestea, dar şi modul de preparare. Atenţie, acest ceai nu este recomandat celor care suferă de diabet, hipertensiune arterială şi nici femeilor însărcinate.
Ajută la calmarea gâtului și a tusei iritate
Acest aliment conține tot felul de vitamine și nutrienți, în special vitamina C. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, antibiotice și expectorante, așa că dacă te doare gâtul sau ai gripă, ceaiul de ghimbir este o băutură care nu poate lipsi de la masa ta.
Ajută la reducerea crampelor
Datorită efectului său analgezic, calmează toate tipurile de durere și, în special, cele legate de stomac sau sistemul digestiv.
Îmbunătățește circulația sângelui
Compoziția bogată în minerale și vitamine din ceaiul de ghimbir ajută la o bună circulație. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă dacă luați medicamente anticoagulante în mod regulat, deoarece ghimbirul scade vâscozitatea sângelui și poate provoca o hemoragie.
Prepararea acestei băuturi este foarte simplă și va dura doar câteva minute:
Pasul 1. Puneți o jumătate de litru de apă la fiert.
Pasul 2. Curăţaţi ghimbirul, apoi tăiaţi felii subţiri.
Pasul 3. După ce apa dă în clocot, adăugaţi feliile de ghimbir.
Pasul 4. La final, se strecoară şi se poate servi cu miere şi lămâie.
Atenţie, ghimbirul nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat sau hipertensiune arterială, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu