Bea zeamă de varză murată și ai beneficii nebănuite! E aur după atâția cârnați și sarmale

sarmale
sarmale

După atâția cârnați și sarmale, zeama de varză murată este aur pentru sănătatea noastră.

Zeama lăsată de varza murată este bogată în vitamine şi antioxidanţi, săruri minerale, fermenţi şi enzime.

Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.

Iată de ce este bine să bei zeamă de varză:

1. Te scapă de mahmureală

O cană de zeamă de varză băută a doua zi după petrecere face minuni. Adio, dureri de cap şi senzaţie de vomă!

2. Previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal

Dizolvă două lingurițe de sare grunjoasă în 250 ml de moare și bea dimineața, pe nemâncate. După necesitate, ține cura timp de șapte zile. 

3. Bună pentru inimă

Zeama de varză este indicată în special acelor persoane care suferă de tensiune scăzută. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic un pahar de moare de varză. 

4. Te scapă de hemoroizi

Bea câte 100 ml de moare încălzită, de trei ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, bea câte un pahar de două-trei ori pe zi și mănâncă zilnic salată de varză proaspătă sau murată.

VEZI ȘI: Alimente care ne vor ajuta să reducem consumul de zahăr. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: Există oricum și un înlocuitor

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre zahăr, acest drog pe care îl folosim zilnic în cantități foarte mari.

Cu ce înlocuim zahărul? Dați-ne câteva trucuri prin care să păcălim cumva folosirea zahărului când ne este poftă de ceva dulce.

„În primul rând trebuie identificată tipologia „poftei de dulce”. Adică dacă este fizică (biochimiocă) sau mentalo-emoțională. De cele mai multe ori este o combinație între ele. Din punct de vedere fizic, trebuie știut faptul că „poftele” de zahăr se amplifică pe un fond de dezechilibru de minerale (în special de magneziu și zinc), dar și un dezechilibru deja produs la nivelul microbiotei intestinale.

Așadar, strategia optimă este să ne concentrăm atenția mai întâi pe reechilibrarea mineralelor, a microbiotei intestinale și, simultan, să reducem și consumul de zahăr. Pentru asta recomand consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în omega 3, cum ar fi nucile și semințele, iar zahărul să fie înlocuit, de exemplu, cu ștevie. În ceea ce privește dependența mentalo-emoțională, aceasta se poate „rupe” în timp prin găsirea altor mecanisme compensatorii, diferite de consumul de zahăr”, a spus Anca Alungulesei într-un interviu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel