BEC: Secțiile de votare pentru alegerile parlamentare din 2024 vor fi aceleași ca la prezidențialele din acest an

Inquam Photos / Alexandra Pandre
Inquam Photos / Alexandra Pandre

Operaţiunile electorale se vor desfăşura, la alegerile parlamentare din 2024, în aceleaşi secţii de votare organizate pentru alegerile prezidenţiale din acest an, a decis, luni, Biroul Electoral Central.

Potrivit deciziei BEC, prevederile sunt în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi ale Hotărârii Autorităţii Electorale Permanente nr. 44/2016 privind setul de condiţii minimale pe care trebuie să le îndeplinească locaţiile în care funcţionează secţiile de votare, precum şi dotarea minimală a acestora.

"În situaţii temeinic justificate, sediile secţiilor de votare utilizate la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 pot fi diferite faţă de cele folosite la primul tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024, sub condiţia asigurării accesibilităţii şi publicităţii acestora cu cel puţin 3 zile înaintea zilei votării", se mai arată în decizia BEC.

De asemenea, dacă schimbarea sediului secţiei de votare intervine cu mai puţin de 3 zile înaintea zilei votării, publicitatea este asigurată de îndată.

Alegerile parlamentare au loc pe 1 decembrie, iar cele prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie - primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie - turul al doilea, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel