Belarusul a inclus în doctrina militară utilizarea armelor nucleare

Viktor Khrenin
Viktor Khrenin

Ministrul apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a anunțat că a inclus în doctrina militară utilizarea armelor nucleare informează DPA.

Viktor Khrenin a explicat că, având în vedere agravarea amenințărilor externe, a fost necesară revizuirea regulilor în vigoare din 2016, informează Agerpres.

Ministrul nu a dat detalii despre posibila utilizare a armelor atomice.

Rusia, aliată a Belarusului, a desfășurat anul trecut rachete nucleare tactice pe teritoriul acestei foste republici sovietice, în contextul tensiunilor cu NATO acutizate din februarie 2022, când a început invazia forțelor ruse în Ucraina. Armele au început să fie transferate la mijlocul lui 2023, iar la finele anului președintele bielorus Alexandr Lukașenko a anunțat că Rusia a finalizat livrările de arme nucleare tactice către țara sa, o acțiune care a stârnit mari îngrijorări în Polonia vecină și în alte părți din regiune. .

Alexandr Lukaşenko, președintele Belarusului, a declarat într-un interviu difuzat vara trecută de televiziunile din Rusia că unele dintre aceste arme sunt de trei ori mai puternice decât bombele atomice lansate de SUA asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki în 1945.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel