Belgia a raportat primul caz de infectare cu o nouă versiune a Omicron

Institutul Naţional de Sănătate Publică: Al treilea deces confirmat cu virusul gripal / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Institutul Naţional de Sănătate Publică: Al treilea deces confirmat cu virusul gripal / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann

Belgia a identificat primul caz de infectare cu o nouă versiune a Omicron.

Belgia a raportat primul caz al unei noi versiuni a tulpinii de coronavirus Omicron, denumită BA.4, au anunțat luni virologii Mark Van Ranst și Piet Maas de la KU Leuven, scrie Interfax.

"Virusurile acumulează mutații, fac întotdeauna asta. Vor apărea în continuare versiuni noi”, a spus Van Ranst, citat de presa belgiană.

Expertul a explicat că ”preferă subversiunile Omicron decât variantele complet noi” ale coronavirusului.

Publicațiile raportează că versiunile BA.4 și BA.5 sunt prezente în Africa de Sud, Botswana, Germania, Danemarca și Marea Britanie. În Belgia, versiunea ”Omicron” BA.5 nu a fost până acum descoperită. De asemenea, se remarcă faptul că apariția versiunilor tulpinii Omicron într-un număr de state nu a condus la o creștere semnificativă a infecțiilor, spitalizărilor sau deceselor.

Simptomele Omicron durează mult mai puțin decât la infectarea cu tulpina Delta - STUDIU

Simptomele de COVID-19 durează mai puţin timp la pacienţii infectaţi cu varianta Omicron decât la cei infectaţi cu tulpina Delta, cel puţin în cazul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus, arată un nou studiu publicat în The Lancet. Totodată, în cazul variantei Omicron este mai mică probabilitatea de spitalizare, iar boala trece mult mai rapid, potrivit cercetătorilor.

În acest studiu observațional oamenii de știință au colectat date de la participanții care au raportat singuri rezultatele testelor și simptomele în aplicația ZOE COVID (cunoscută anterior ca aplicația pentru studiul simptomelor COVID). Participanții eligibili aveau vârsta cuprinsă între 16 și 99 de ani și trăiau Regatul Unit, cu un indice de masă corporală între 15 și 55 kg/m2. Aceștia primiseră cel puțin două doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, erau simptomatici și aveau un rezultat pozitiv.

Pentru cei care nu au făcut doza booster, simptomele au avut o durată medie de 8,3 zile în cazul infectării cu Omicron, comparativ cu 9,6 zile pentru cei infectaţi cu Delta. Diferenţa a fost însă şi mai mare în cazul vaccinării cu doza trei: 4,4 zile de simptome pentru cei infectați cu Omicron, comparativ cu 7,7 zile pentru Delta. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel