Belgia, acord crucial cu ENGIE pentru două reactoare nucleare, anunță Reuters: Reprezintă 35% din capacitatea de energie nucleară a țării

Sursa Foto: vwalaktea on Freepik
Sursa Foto: vwalaktea on Freepik

A fost finalizat acordul cu Engie în Belgia. 

Belgia și grupul francez de utilități Engie au ajuns la un acord privind extinderea a două reactoare nucleare, Doel 4 și Tihange 3, potrivit ministrului energiei din țară.

"Acordul cu Engie a fost finalizat. Am extins cele două centrale nucleare care ar putea fi extinse", a declarat duminică seara ministrul belgian al energiei Tinne Van der Straeten, pe platforma de socializare X.

Textele legale vor trebui acum aprobate de întregul guvern și de curtea administrativă supremă a Belgiei înainte de a fi trimise spre aprobare parlamentului și Uniunii Europene, a adăugat ea.

Van der Straeten a declarat pentru postul belgian VRT că speră să finalizeze procesul legislativ belgian înainte de alegerile din iunie.

Tihange este un reactor de 1.038 megawați (MW) în estul Belgiei, în timp ce Doel este un reactor de 1.039 MW lângă orașul-port Anvers. Reactoarele, care au intrat în funcțiune în 1985, reprezintă 35% din capacitatea de energie nucleară a țării.

Engie nu a răspuns imediat la o solicitare de replică, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel