În Belgia, guvernul valon a interzis acvariile mici, sferice, și cele cu o capacitate mai mică de zece litri.
Publicitate
Guvernul valon a interzis acvariile mici, sferice, și cele cu o capacitate mai mică de zece litri.
Potrivit Europa Today, decizia parlamentului regional se bazează pe conștientizarea faptului că peștii aurii, ținuți adesea în spații atât de mici, nu sunt creaturi care se mulțumesc cu condiții minime de viață.
De fapt, peștii aurii pot crește până la 25 sau 30 cm și pot trăi până la 30 de ani dacă sunt ținuți în condiții de viață potrivite. În plus, este necesară o licență pentru a cumpăra un pește auriu.
Peștii aurii fac parte din familia Ciprinidelor și sunt cunoscuți științific sub numele de Carassius Auratus. Sunt originari din Asia de Est și, în sălbăticie, se găsesc de obicei în iazuri și râuri și pot crește destul de mari, ajungând chiar și la 30 cm lungime.
Cu toate acestea, atunci când sunt ținuți în acvarii mici, creșterea lor este limitată în mod natural pentru a se potrivi în spațiul restrâns și durata de viață a acestpra este scurtată.
Recentul decret guvernamental urmărește să protejeze peștii aurii și alte animale de suferința cauzată de spațiile de locuit închise. Decizia de a interzice aceste articole se bazează pe dovezi științifice.
- Știați că dacă țineți un peștișor auriu în întuneric, se va face alb? Explicația științifică pentru această curiozitate este aceea că peștișorii aurii au nevoie de lumină pentru a produce pigment în piele și, dacă nu primesc lumină, nu pot produce pigment și ajung albi, potrivit Magazina Acvaristica.
- Un peștișor auriu bolnav se face negru. Această este cea mai ușoară metodă de a vedea dacă peștișorul dumneavoastră auriu este sănătos sau nu: în funcție de culoarea sa.
- Peștișorul auriu mănâncă orice vietate care îi încape în gură. Această curiozitate este puțin tristă, pentru că peștișorii aurii își pot mânca până și proprii pui. Așadar, este indicat, dacă aveți un peștișor auriu, să nu îl țineți în acvariu cu peștișori mai mici decât el.
- Masculii au pe aripioare unele puncte albe. Nu se știe exact la ce servesc aceste puncte albe care, la atingere, sunt foarte aspre, însă se bănuiește că, datorită faptului că doar masculii le au, sunt pentru a impresiona femelele în procesul de împerechere.
- Peștișorii aurii nu doar că nu au o memorie de 3 secunde, însă chiar recunosc fețe, culori și forme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu