Belgia ratează ștafeta mixtă de triatlon. O componentă a ștafetei, spitalizată cu E.Coli, după ce a înotat în Sena

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Belgia s-a retras de la ștafeta mixtă de triatlon de la Jocurile Olimpice, după ce o componentă a ștafetei s-a infectat cu E.Coli, în urma cursei de triatlon individual.

Triatlonista belgiană Claire Michel s-a infectat cu bacteria E.Coli după ce a înotat în apele râului Sena, în timpul probei individuale de la Jocurile Olimpice și se află internată în spital.

Astfel, Belgia s-a văzut nevoită să se retragă din ștafetă mixtă de la triatlon, unde Claire Michel era parte din echipă.

Reamintim că probele de triatlon, feminin și masculin, programate inițial pentru marți, 30 iulie, au fost reprogramate pentru miercuri, 31a iulie, din cauza calității apelor Senei. Proba feminină a fost câștigată de sportiva franceză Cassandre Beaugrand, urmată de elveţianca Julie Derron și de britanica Beth Potter, în timp ce Claire Michel a încheiat cursa pe poziția 38.

Cursa masculină a fost câștigată de britanicul Alex Yee, vicecampionul de la Tokyo, fiind urmat de Hayden Wilde (Noua Zeelandă) și Leo Bergere (Franța). 

Românul de origine franceză, Felix Duchampt, a încheiat cursa pe locul 50.

Cu aproximativ o lună înainte de începerea Jocurilor, testele unui grup de monitorizare au arătat că E. coli era de 10 ori mai mare decât nivelurile acceptabile, scrie Daily Mail.

Lecție pentru viitoarele competiții de triatlon la JO

Comitetul Olimpic din Belgia, precum și Belgian Triathlon speră că lecțiile vor fi învățate pentru viitoarele competiții de triatlon la Jocurile Olimpice.

"Ne gândim aici la garantarea zilelor de antrenament, a zilelor de concurs și a formatului competiției, care trebuie clarificate în prealabil pentru a se asigura că nu există incertitudine pentru sportivi, anturaj și suporteri”, au transmis cele două entități sportive din Belgia, scrie NBC.

Sesiunile de antrenament pentru etapa de înot a triatlonului au fost anulate din cauza calității proaste a apei din râul Sena, iar evenimentul masculin a fost amânat pentru miercurea trecută, având loc în cele din urmă în aceeași zi cu cel feminin.

Organizatorii au declarat duminică că sunt încrezători că ștafeta de luni va avea loc, în ciuda anulării antrenamentelor de duminică.

Citește și: Finale la bârnă și sol. Programul de astăzi al sportivilor români la Jocurile Olimpice

E.Coli: cauze, simptome și tratament

Escherichia coli (E. coli) este un grup de bacterii care trăiesc în mod normal în intestinul oamenilor și animalelor sănătoase.

Tipul care trăiește în tractul gastrointestinal nu vă face rău de obicei - chiar vă ajută să digerați alimentele.

Dar, în anumite circumstanțe, multe tulpini (tipuri) de E. coli vă pot îmbolnăvi. Multe dintre tulpinile care provoacă infecții pot adera (lipi) de celulele dumneavoastră și pot elibera toxine.

E.Coli poate produce infecții la nivelul: tractului gastrointestinal, tractului urinar, tractului biliar, sistemului respirator, rănilor.

Simptomele gastroenteritei cauzate de E. coli includ:

- Diaree. Aceasta este adesea apoasă și uneori sângeroasă;

- Dureri de stomac și crampe;

- Pierderea apetitului;

- Febră.

Diareea apoasă este de obicei primul simptom al unei infecții cu E. coli în tractul gastrointestinal. De asemenea, puteți avea simptome diferite în funcție de locul din organism în care sunteți infectat, scrie Cleveland Clinic.

Trebuie menționat că E.Coli este contagioasă, transmițându-se le la om la om, prin contactul cu obiectele, suprafețele sau alimentele pe care le-a atins o persoană cu o infecție cu E.Coli. Din acest motiv este important să aveți o foarte bună igienă a mâinilor.

În ceea ce privește tratamentul infecției E.Coli, în cele mai multe situații, se face simptomatic. 

Astfel, nu sunt indicate nici antibioticele, deoarece distrug celulele bacteriene, crescând concentrația de toxine din organism, nici medicamentele antidiareice, deoarece prin acțiunea acestora eliminarea bacteriilor este împiedicată.

Însă, pentru a nu se instala deshidratarea, care este favorizată de diaree și vărsături, este recomandat consumul ridicat de lichide (apă, ceai, băuturi cu electroliți). Pe lângă aceasta este recomandată odihna și repausul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel