Ben Wallace va renunța la poziția de ministru al apărării din Marea Britanie. Anul acesta se vehicula că va deveni noul șef NATO

Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării.
Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării.

Ben Wallace spune că va demisiona din funcția de secretar al apărării la următoarea remaniere a cabinetului, după patru ani de mandat.

 

El a declarat pentru Sunday Times că nu va candida la următoarele alegeri generale, dar a exclus să plece „prematur” și să declanșeze alegeri parțiale.

Wallace a ocupat funcția de secretar al apărării în cadrul a trei prim-miniștri și a jucat un rol important în răspunsul Regatului Unit la războiul din Ucraina.

Surse au declarat pentru BBC că se așteaptă ca următoarea remaniere să aibă loc în septembrie.

Se pare că Rishi Sunak plănuiește să-și schimbe echipa de top, dar nu a fost confirmată nicio dată.

Wallace a spus că renunță la politica din prima linie din cauza impactului pe care l-a avut asupra familiei sale, iar aliații săi politici au spus că decizia nu a fost o reflecție asupra conducerii domnului Sunak.

Circumscripția lui, Wyre și Preston North, urmează să dispară la următoarele alegeri, în urma viitoarelor modificări ale granițelor și el a transmis că nu va căuta una nouă.

Confirmarea lui din Sunday Times vine după mai multe zile în care se specula că Wallace se gândește să părăsească guvernul.

Săptămâna trecută, prim-ministrul a respins comentariile Wallace în care sugera că Ucraina ar trebui să arate mai multă „recunoştinţă” pentru sprijinul militar care i-a fost acordat.

Comentariile au fost făcute la un eveniment marginal la summitul NATO de la Vilnius, după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este „absurd” că NATO nu va oferi un calendar pentru ca țara sa să-și asigure aderarea la bloc odată ce războiul cu Rusia se va termina.

Pe Twitter, sâmbătă seară, scriind în ucraineană, Wallace a spus că comentariile sale au fost „oarecum denaturate” și a subliniat că există parlamente care „nu sprijină atât de puternic (Ucraina) precum cel al Marii Britanii”.

El a spus că comentariile sale nu au fost despre guverne, ci „mai mult despre cetățeni și membri ai parlamentelor”.

El a remarcat sprijinul puternic pentru Ucraina în rândul publicului britanic și a adăugat că va „continua să sprijine Ucraina atâta timp cât este nevoie”.

Potrivit BBC, Wallace l-a informat pe prim-ministru, pe 16 iunie, cu privire la decizia sa de a demisiona din Cabinet.

Wallace a declarat pentru Sunday Times: „Am intrat în politică, în parlamentul scoțian, în 1999. Sunt 24 de ani. Am petrecut peste șapte ani cu trei telefoane lângă patul meu”.

El a sugerat în interviu că va continua să ceară cheltuieli mai mari pentru apărare, lucru pentru care a militat de-a lungul timpului în mandatul său.

Vestea vine la câteva săptămâni după ce Wallace a declarat că nu mai este în cursa pentru a deveni următorul secretar general al NATO, un rol despre care se spunea că și-l dorește.

Anunțul că Jens Stoltenberg își va extinde mandatul a pus capăt speranțelor sale de a deveni următorul șef al blocului militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel