Beneficiile apei sărate pentru sfeclă roșie: sfaturi pentru o recoltă bogată

Beneficiile apei sărate pentru sfeclă roșie, sfaturi pentru o recoltă bogată. Sursa foto: freepik.com
Beneficiile apei sărate pentru sfeclă roșie, sfaturi pentru o recoltă bogată. Sursa foto: freepik.com

Grădinarii cu experiență udă sfecla cu o soluție salină, care are un efect pozitiv asupra creșterii acestei legume.

Saramura este folosită pentru a îmbunătăți gustul legumelor. Se spune că o astfel de apă face sfecla mai dulce. Solul este îmbogățit, așadar, cu nutrienți găsiți în îngrășămintele complexe.

Puricii și omizile sunt dăunători familiari multor grădinari. Apa sărată însă sperie insectele. În plus, apa sărată acționează ca un conservant natural și dezinfectează solul.

Clematita, una dintre cele mai frumoase flori din grădină. Iată cum trebuie îngrijită

Grădinarii cu experiență recomandă udarea sfeclei de trei ori în timpul sezonului de vegetație.

Timpul de udare este următorul:

- după apariția primelor frunze;

- atunci când se formează rădăcina;

- cu 2-3 săptămâni înainte de recoltare.

Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor

Sfecla trebuie udată doar dimineața devreme sau seara. Pentru irigare se folosește sare grunjoasă.

Se dizolvă 1 lingură de sare într-o cantitate mica de apă caldă. Apoi adaugă apă curată pentru a crește volumul soluției la 10 litri. Pentru a crește eficiența udării, poți adăuga 1 litru de cenușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel