Beneficiile ceaiului alb pentru sănătate

Foto Pexels
Foto Pexels

Ceaiul alb reține o cantitate mare de antioxidanți. Acesta este unul dintre motivele pentru care studiile au asociat ceaiul alb cu multe beneficii pentru sănătate.

Ceaiul alb este făcut din planta Camellia sinensis. Frunzele și mugurii săi sunt culese chiar înainte de a fi complet deschise. Ceaiul verde și ceaiul negru sunt, de asemenea, făcute din planta Camellia sinensis. Cu toate acestea, diferitele metode de procesare le conferă unice. Ceaiul alb este cel mai puțin procesat dintre cele trei ceaiuri. Din acest motiv, reține o cantitate mare de antioxidanți. Acesta este unul dintre motivele pentru care studiile au asociat ceaiul alb cu multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, la combaterea îmbătrânirii pielii și chiar la scăderea în greutate, conform healthline.com.



Este bogat în antioxidanți


Ceaiul alb este încărcat cu un tip de polifenoli numiti catechine. Polifenolii sunt molecule pe bază de plante care acționează ca antioxidanți în interiorul corpului. Antioxidanții protejează celulele de daune produse de compuși numiți radicali liberi.

Prea multă deteriorare a radicalilor liberi poate avea efecte dăunătoare asupra organismului. Este legat de îmbătrânire, inflamație cronică, un sistem imunitar slăbit și o varietate de boli dăunătoare.


Din fericire, ceaiul alb pare a fi unul dintre cele mai bune tipuri de ceai pentru combaterea radicalilor liberi. 

Poate reduce riscul bolilor de inimă


Boala de inimă este principala cauză de deces în Statele Unite. Este strâns legată de inflamația cronică, care a fost asociată cu o varietate de factori. Acestea includ dieta, exercițiile fizice și obiceiurile de stil de viață.

Polifenolii precum cei găsiți în ceaiul alb pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă în mai multe moduri.

În primul rând, mai multe studii au descoperit că polifenolii pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la creșterea imunității.

Alte studii au descoperit că polifenolii pot preveni oxidarea colesterolului LDL „rău”, care este un alt factor de risc pentru bolile de inimă.


Te-ar putea ajuta să slăbești


Ceaiul verde este adesea primul ceai care îți vine în minte atunci când te gândești la ceaiuri pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, ceaiul alb poate fi la fel de eficient atunci când vine vorba de arderea grăsimilor.

Ambele ceaiuri au niveluri similare de cofeină și catechine, un compus din ceaiul verde legat de arderea grăsimilor. .


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel