Feniculul a fost folosit de secole ca plantă medicinală. Semințele de fenicul pot fi uscate și folosite pentru a face un ceai puternic și aromat.
Feniculul a fost folosit de secole ca plantă medicinală. Semințele de fenicul pot fi uscate și folosite pentru a face un ceai puternic și aromat. Ceaiul are un miros relaxant și un postgust ușor amar, conform healthline.com.
Se consideră de mult timp că feniculul îți reglează hormonii, îți îmbunătățește digestia și ajută memoria.
Poate ajuta la combaterea infecțiilor
Ceaiul de fenicul este un agent antimicrobian și antiviral. Dacă simțiți că vine o răceală, consumul de ceai de fenicul vă poate ajuta corpul să lupte împotriva agenților patogeni care vă atacă sistemul imunitar.
Te poate ajuta să dormi
O porție de ceai fierbinte este o modalitate excelentă de a te relaxa după o zi lungă, iar punerea feniculului în infuzie îți oferă un plus pentru sănătate. Feniculul vă poate relaxa mușchii. Remediile antice impuneau utilizarea feniculului pentru a trata insomnia.
Poate ajuta la producerea laptelui matern
Feniculul a fost folosit de secole ca galactagog - o substanță care crește calitatea și cantitatea laptelui matern la mamele care alăptează.
Poate susține digestia
Apa caldă a ceaiului vă poate calma digestia, iar feniculul în sine este cunoscut pentru a ajuta la problemele digestive.
Crește cantitatea de antioxidanți din organism
Ceaiul de fenicul conține antioxidanți, de care organismul tău are nevoie pentru a lupta cu lucrurile dăunătoare din mediul tău la care ești expus în mod regulat.
Îți poate împrospăta respirația
Ceaiul de fenicul este una dintre modalitățile originale de a ameliora respirația urât mirositoare. Acest lucru s-ar putea datora proprietăților sale antibacteriene, care curăță agenții patogeni care fac ca respirația să miros urât.
Există o oarecare controversă cu privire la faptul dacă feniculul ar trebui folosit pentru a calma colicii la sugari. Estragolul, care se găsește în fenicul, ar putea să nu fie sigur pentru bebeluși sau pentru orice persoană atunci când sunt expuși la acesta în cantități mari. Dacă sunteți însărcinată, ar trebui să evitați să beți ceai de fenicul. Estrogenul care este activat în uleiul semințelor de fenicul ar putea deruta corpul, care se confruntă deja cu o creștere a tot felul de hormoni.
Deoarece feniculul face parte din familia morcovilor, evitați să beți fenicul dacă sunteți alergic la morcovi sau la alte plante din acea familie, inclusiv țelina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu