Ceaiul de ghimbir este consumat de mii de ani grație proprietăților sale curative, fiind un remediu de bază al medicinei ayurvedice și nu numai.
Ceaiul de ghimbir este consumat de mii de ani grație proprietăților sale curative, conform healthline.com.
ResearchTrusted Source a sugerat că consumul de ghimbir poate fi protector împotriva bolilor de inimă. Planta poate ajuta la:
- tensiune
- prevenirea atacurilor de cord
- previne formarea cheagurilor de sânge
- ameliorează arsurile la stomac
- scade colesterolul
- îmbunătățește circulația sângelui
Un studiu din 2012 de la Universitatea Columbia, care a implicat 10 bărbați supraponderali, a constatat că consumul de ceai fierbinte de ghimbir (în acest caz, pudră de ghimbir dizolvată în apă fierbinte) le-a crescut senzația de sațietate și a redus foamea.
O revizuire a cercetării sugerează că ghimbirul poate fi eficient în gestionarea obezității.
Ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea controlului zahărului din sânge, la reducerea A1C, insulinei și trigliceridelor în rândul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, sugerează unele cercetări.
Ghimbirul a fost folosit pentru a trata inflamația de secole.
În mai multe studii s-a demonstrat că ajută la ameliorarea durerii cauzate de osteoartrita genunchiului în special.
Ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor de cap, a crampelor menstruale, a mușchilor și a altor tipuri de dureri.
Se crede că antioxidanții din ghimbir vă pot ajuta la întărirea imunității și la reducerea stresului. Inhalarea aburului din ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea congestiei nazale și a altor probleme respiratorii de la răceală până la alergii.
Cercetările au arătat că ghimbirul poate ajuta la prevenirea cancerului. În cercetările de laborator, s-a demonstrat că ghimbirul luptă cu mai multe tipuri diferite de celule canceroase, inclusiv cancerul pancreatic și cancerul de colon.
Iată o rețetă ușor de urmat pentru a-ți face propriul ceai de ghimbir. O să ai nevoie:
4 - 6 felii subțiri de ghimbir crud decojit
2 căni de apă
suc de la jumătate de lime sau lămâie
Mai întâi, spălați rădăcina de la ghimbir. Apoi, curățați ghimbirul și tăiați-l subțiri. Umpleți o oală medie cu 2 căni de apă. Puneți feliile de ghimbir în apă și lăsați să fiarbă ușor timp de 10 până la 20 de minute, în funcție de cât de tare și picant vă place ceaiul.
Se ia de pe foc. Adăugați suc de lămâie după gust, dacă doriți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News