Ceaiul de mentă este un ceai tradițional celebrat în multe culturi. Acesta poate fi savurat în orice moment al zilei.
Ceaiul de mentă este un ceai tradițional celebrat în multe culturi. Acesta poate fi savurat în orice moment al zilei, conform webmd.com
Menta poate ameliora durerile de stomac și, în unele cazuri, s-a văzut că ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil.
Ceaiul de mentă are de asemenea proprietăți antivirale și antibacteriene.
Acesta poate ajuta și la ameliorarea durerilor de cap tensionate.
Frunzele de mentă conțin vitamina C, antioxidanți, antiinflamatoare și alte vitamine și minerale. Cu toate acestea, cantitatea acestora găsită într-o ceașcă de ceai este foarte mică, deoarece multe dintre ele sunt îndepărtate atunci când aceste frunze sunt preparate.
Dacă doriți o aromă mai puternică și beneficii îmbunătățite pentru sănătate, poate doriți să vă faceți propriul ceai folosind ingrediente proaspete. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți două căni de apă și să adăugați o mână de frunze de mentă rupte sau tocate. Acoperiți și lăsați la macerat timp de cinci minute.
VEZI ȘI: Beneficiile neștiute ale ceaiului de ceapă
Ceaiul de ceapă te poate ajuta să scapi de o multitudine de probleme precum tuse, durerile în gât și nas înfundat.
Ceaiul de ceapă este un remediu foarte bun pentru tuse, datorită antioxidanților și vitaminelor. Acesta ajută și la întărirea sistemului imunitar. De asemena te ajută și să scapi de problemele specifice răcelii, conform food.ndtv.com.
Experții sugerează că ceapa este o sursă neprețuită de nutrienți care întăresc imunitatea, cum ar fi vitamina C, antioxidanți, magneziu, fier și zinc. Ceapa nu numai că adaugă aromă meselor noastre, ci infuzează și aceste proprietăți benefice pentru sănătate. O ceașcă caldă de ceai de ceapă vă va permite să obțineți aceste beneficii la maximum.
Există două variante de a face ceai de ceapă - una cu ceapă și alta cu coajă de ceapă.
1. Puneți un pahar cu apă la fiert. Adăugați o ceapă tocată, 2-3 boabe de piper negru, 1 păstaie de cardamom și jumătate de linguriță de semințe de fenicul. Acoperiți tigaia și lăsați-o să fiarbă aproximativ 15-20 de minute. Strecoară ceaiul și bea-l cu sau fără îndulcitor.
2. Se fierbe apa și se toarnă imediat o cană care conține pliculețe de ceai/frunze de ceai verde și coaja de la o ceapă mică sau jumătate de ceapă mare. Lasă-l aproximativ 10 minute. Strecurați ceaiul și adăugați puțină miere sau suc de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu