Oregano este recunoscut din vremuri străvechi ca plantă medicinală care aduce multe beneficii pentru corp.
Nu doar că aduce bucurie în bucătărie dar această plantă este cunoscută și pentru că are proprietăți medicinale, conform greatist.com
Ceaiul de oregano este folosit în mod tradițional ca antiseptic și pentru a trata sau ameliora următoarele afecțiuni:
dureri musculare
răni ale pielii
mușcături de insecte
erupții cutanate
alergii
astm
tulburări ale căilor respiratorii
indigestie
răceală
Un studiu a constatat că oregano a avut cea mai mare capacitate antioxidantă totală în comparație cu alte cinci ierburi (cimbru, salvie, rozmarin, mentă și busuioc dulce).
Antioxidantii luptă împotriva deteriorării celulelor prin stabilizarea moleculelor de radicali liberi. Se crede că o dietă bogată în antioxidanți ajută la prevenirea și combaterea cancerului, protejarea și repararea pielii, reducerea riscului de boli cronice și multe altele.
Puteți prepara cu ușurință ceaiul de oregano acasă, folosind această rețetă simplă:
Dacă utilizați oregano uscat, puneți o cană de apă la fiert și turnați peste 2 lingurițe de oregano uscat. Se infuzeaza timp de 3 minute, apoi se strecoara.
Dacă utilizați oregano proaspăt, utilizați același proces de mai sus cu o crenguță de oregano proaspăt.
Îndulciți după gust cu miere sau îndulcitor.
VEZI ȘI: Beneficiile neștiute ale ceaiului de ceapă
Ceaiul de ceapă este un remediu foarte bun pentru tuse, datorită antioxidanților și vitaminelor. Acesta ajută și la întărirea sistemului imunitar. De asemena te ajută și să scapi de problemele specifice răcelii, conform food.ndtv.com.
Experții sugerează că ceapa este o sursă neprețuită de nutrienți care întăresc imunitatea, cum ar fi vitamina C, antioxidanți, magneziu, fier și zinc. Ceapa nu numai că adaugă aromă meselor noastre, ci infuzează și aceste proprietăți benefice pentru sănătate. O ceașcă caldă de ceai de ceapă vă va permite să obțineți aceste beneficii la maximum.
Există două variante de a face ceai de ceapă - una cu ceapă și alta cu coajă de ceapă.
1. Puneți un pahar cu apă la fiert. Adăugați o ceapă tocată, 2-3 boabe de piper negru, 1 păstaie de cardamom și jumătate de linguriță de semințe de fenicul. Acoperiți tigaia și lăsați-o să fiarbă aproximativ 15-20 de minute. Strecoară ceaiul și bea-l cu sau fără îndulcitor.
2. Se fierbe apa și se toarnă imediat o cană care conține pliculețe de ceai/frunze de ceai verde și coaja de la o ceapă mică sau jumătate de ceapă mare. Lasă-l aproximativ 10 minute. Strecurați ceaiul și adăugați puțină miere sau suc de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu