Ceaiul de păpădie are multe beneficii pentru sănătate.
Ceaiul de păpădie este cunoscut pentru reducerea balonării, detoxifierea ficatului dar și pentru calmarea afecțiunilor digestive, conform healthline.
Dacă vă simțiți balonat, ceaiul de păpădie vă poate ajuta, deoarece acționează ca un diuretic.
Rădăcina de păpădie a fost de multă vreme considerată un „tonic hepatic” în medicina populară. Studiile preliminare sugerează că acest lucru se datorează, în mare parte, capacității sale de a crește fluxul de bilă.
Ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea ajuta la detoxifierea ficatului, poate ajuta la problemele pielii și ochilor și ameliorează simptomele bolii hepatice. Un studiu din 2017 sugerează că polizaharidele din păpădie pot fi într-adevăr benefice pentru funcționarea ficatului.
Un studiu recent coreean sugerează că păpădia ar putea avea efecte similare asupra organismului ca medicamentul pentru pierderea în greutate Orlistat, care acționează prin inhibarea lipazei pancreatice, o enzimă eliberată în timpul digestiei pentru a descompune grăsimile.
Testarea impactului extractului de păpădie a dezvăluit rezultate similare, determinând cercetătorii să recomande studii suplimentare asupra posibilelor efecte anti-obezitate ale păpădiei.
Ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive asupra sistemului tău digestiv, deși multe dintre dovezi sunt anecdotice. În trecut, a fost folosit pentru a îmbunătăți apetitul și pentru a calma afecțiunile digestive minore.
Ceaiul de tei a fost folosit în medicina populară din toate culturile pentru a ameliora tensiunea arterială crescută și pentru a calma anxietatea.
Florile de tei au fost folosite în medicina populară pentru a ameliora simptomele de anxietate, iar unele studii par să susțină aceste afirmații.
Un studiu a constatat că extractele din mugurii de Tilia tomentosa, un fel de tei, aveau proprietăți sedative puternice.
Inflamația cronică poate contribui la dezvoltarea multor afecțiuni, inclusiv diabetul de tip 2 și cancerul.
Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea inflamației, scăzând potențial riscul de îmbolnăvire. Flavonoidele sunt un tip de antioxidant care se găsesc în florile de Tilia, în timp ce tilirozidul, quercetina și kaempferolul sunt asociate în mod specific cu mugurii de tei.
Tilirosidul este un antioxidant puternic care acționează prin eliminarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi pot provoca daune oxidative, care pot duce la inflamație.
Kaemferolul poate combate, de asemenea, inflamația. În plus, unele studii arată că poate oferi proprietăți de combatere a cancerului.
Durerea cronică afectează milioane de oameni din întreaga lume. În 2016, 20% dintre adulții din SUA au experimentat-o. Interesant este că unii dintre antioxidanții din ceaiul de tei pot ameliora durerea.
Se crede că unele dintre componentele vegetale din ceaiul de tei, cum ar fi tilirozida, rutozida și acidul clorogenic, scad tensiunea arterială.
Calitatea și durata somnului vă afectează în mod semnificativ sănătatea.
Ceaiul de tei este folosit în medicina populară pentru a promova somnul. Compușii săi vegetali au proprietăți sedative puternice, care pot încuraja relaxarea care duce la somn.
Agenția Europeană a Medicamentului constată că aportul moderat, care este definit ca 2-4 grame de amestec de ceai pe zi, este sigur. Cu toate acestea, nu trebuie să beți ceaiul în exces.
Este o idee bună să vă limitați aportul la cel mult 3 căni pe zi, după cum este necesar.
Deși în general este considerat sigur, evitați ceaiul de tei dacă sunteți alergic la tei sau la polenul acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu