Beneficiile consumului de portocale. Doar una pe zi te ferește de o afecțiune gravă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Suzy Hazelwood)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Suzy Hazelwood)

Pe lângă faptul că sunt delicioase, portocalele au beneficii importante și pentru sănătate.

Consumul de portocale reduce riscul degenerării maculare, o boală oculară care provoacă pierderea progresivă a vederii. Potrivit unei echipe de cercetători de la Institutul de Cercetare Medicală Westmead, consumul unei portocale pe zi a diminuat semnificativ şansa de a dezvolta boala.

La studiul care a durat 15 ani au participat peste 2.000 de austrieci, cu o vârstă medie de peste 50 de ani. Portocalele sunt citrice bogate într-o serie de minerale şi vitamine - calciu, potasiu, fosfor, vitamine din grupa B, C şi A, scrie Rador, citând svejo.net. Conţinutul de fibre din portocale este ridicat, ceea ce favorizează reducerea nivelului de colesterol dăunător din organism. De asemenea, portocalele au un rol important în funcţionarea normală a multor organe.

Și  mandarinele au beneficii importante

Întăresc oasele. Mandarinele conțin multe oligoelemente și minerale, dintre care unul este calciul. Se știe că întărește oasele și menține dinții sănătoși. In plus, citricele au o biodisponibilitate deosebit de buna, ceea ce înseamnă că organismul poate absorbi mai bine nutrienții conținuți în compoziția lor. Motivul pentru aceasta este acidul din fructe.

Îmbunătățesc sistemul imunitar. Vitamina C din mandarine, printre altele, este un mare ajutor în lupta împotriva răcelilor. În general, ajută la întărirea apărării organismului, dar chiar dacă boala nu a putut fi evitată, contribuie la o recuperare rapidă. Numărul ideal de fructe - trei până la patru mandarine pe zi - acesta acoperă deja o treime din necesarul zilnic de vitamina C.

Ajută la pierderea greutății în exces. Se pare că mandarinele te pot ajuta să scapi de excesul de greutate. Și totul datorită unei substanțe numite nobiletin, conținută în citrice. Stimulează arderea grăsimilor. Singurul lucru de reținut este că cea mai mare concentrație a acestuia se observă direct sub coajă și în fibrele albe, pe care multe persoane le curăță și le aruncă adesea. Deci ar trebui consumate și ele.

Protejează ficatul. Apropo, nobiletina are o altă proprietate bună: această substanță previne și acumularea de grăsime în exces în ficat și, astfel, îl menține sănătos. Boala ficatului gras, care se poate dezvolta în principal din cauza consumului de cantități mari de zahăr și carbohidrați, este un declanșator pentru diferite boli precum cancerul, diabetul și osteoporoza.

Ajută la combaterea anemiei. Vitamina C crește absorbția fierului găsit în alte alimente vegetale și promovează producția de globule roșii. De aceea se recomanda creșterea aportului pentru persoanele cu anemie. Și, așa cum am menționat mai sus, mandarinele sunt o sursă excelentă de acid ascorbic.

Întăresc sistemul cardiovascular. Mandarinele sunt bogate în potasiu, care acționează ca un diuretic natural, în timp ce flavonoidele precum hesperidina protejează pereții vaselor de sânge, iar pectina ajută la scăderea colesterolului rău (LDL). Toate acestea împreună reduc riscul de boli cardiovasculare.

Îmbunătățesc digestia. Mandarinele sunt o sursă naturală de fibre găsite în carnea albă de sub piele și între lobuli. Această substanță stimulează peristaltismul intestinal și reduce absorbția grăsimilor și a substanțelor toxice. Acest lucru îmbunătățește digestia și previne constipația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel