Află care sunt beneficiile jocurilor de societate pentru copilul tău.
S-a demonstrat că prin joacă copilul se dezvoltă fizic, intelectual și emoțional. Joaca aduce bucurie, atât copiilor, cât și adulților, care se transpun prin joacă în lumea fără griji a copilăriei. Există în ziua de azi multe jucării și jocuri benefice pentru copii, însă vom vorbi în special despre jocurile de societate și beneficiile lor.
Trăim în era tehnologiei și a rețelelor sociale, iar interacțiunea fizică dintre oameni a trecut pe un loc secundar, fiind surclasată de interacțiunea virtuală. Considerăm că este suficient să vorbim cu cei dragi prin rețelele sociale, însă în timp acest lucru poate avea consecințe extrem de negative asupra sănătății mintale a oamenilor, în special a copiilor, care cu atât mai mult au nevoie de interacțiune fizică și socializare.
Jocurile de societate, așa cum sugerează și denumirea lor, au ca scop socializarea cu cei din jur, conectarea emoțională, distracția și voia bună. Jocurile de societate se numesc și jocuri de masă, deoarece se joacă la masă, dar destul de folosită este și denumirea în engleză, de “board games”. Se pot juca de către copii (recomandat peste 4 ani) sau adulți și se pot baza pe zaruri, îndemânare sau strategie.
1. Copiii petrec mai mult timp de calitate cu părinții, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea lor emoțională.
2. Jocurile de societate creează conexiuni importante cu familia, rudele și prietenii.
3. Creează o stare de fericire și bună dispoziție.
4. Ne învață să socializăm.
5. Ajută la legarea mai ușoară de prietenii, precum și păstrarea acestora în timp, având în vedere că jocurile de societate pot fi jucate la orice vârstă.
6. Învață copilul să piardă, să-și gestioneze emoțiile, să nu se supere atunci când nu câștigă.
7. Învață copiii cum să acționeze în echipă, li se dezvoltă astfel spiritul de echipă.
8. Învață copilul să respecte anumite reguli, deoarece jocurile de societate au reguli bine definite, de care trebuie să se țină cont.
9. Ne învață răbdarea, persevrența, creșterea toleranței la frustrare.
10. Jocurile de societate ajută la creșterea capacității de concentrare.
11. Scad stresul, anxietatea și tendințele depresive, tot mai prezente în rândul adolescenților din ziua de azi. Prin joc aceștia vor fi mai relaxați, iar prin conexiunea cu familia sau prietenii vor trece mai ușor peste stările depresive pe care le pot avea.
12. Jocurile de societate pot învăța copiii mutări strategice, planificare și organizare, ajutându-i să aibă o astfel de gândire și în viața de zi cu zi.
13. Prin jocuri de societate copiii dezvoltă abilități de gândire, iar acestea ajută la dezvoltarea creierului și a inteligenței.
14. Jocurile de societate țin copiii departe de tehnologie. Dacă le oferim opțiunea unui joc în familie este foarte probabil ca cel mic să lase tehnologia de-o parte, pentru că ceea ce el are nevoie de fapt, este atenția noastră și stimularea lui prin metode cât mai sănătoase.
Jocurile de societate cele mai cunoscute sunt Remi, Table, Șah, Moară, jocuri de cărți precum Canastă sau Șeptică. În ziua de azi au devenit însă populare și alte jocuri de societate precum Monopoly, Activity, Catan, Nu te supăra frate, Solo, Twister, Saboteur, Dixit etc. Având o paletă atât de largă de jocuri de societate este foarte ușor să găsești un joc potrivit pentru familie sau prieteni. Jocuri de societate pentru copii poți găsi atât în supermarketuri, cât și pe site-uri de profil. Ele sunt recomandate în special iarna, când petrecem mult timp în case, iar plictiseala poate apărea foarte ușor. Jocurile de societate sunt modalitatea ideală de a petrece timp de calitate cu cei dragi în perioada sărbătorilor și a vacanțelor de iarnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News