Beneficiile mai puțin cunoscute ale lămâilor

Foto Pexels
Foto Pexels

Dintre multitudinea de trucuri care vă ajută să vă îmbunătățiți viața, consumul de apă cu lămâie la prima ora a dimineții vă poate aduce cele mai multe beneficii. 

Dacă bei în fiecare dimineață un pahar de apă cu suc de lămâie proaspăt stors vei putea observa în decursul unei luni o multitudine de benefici asupra corpului tău, conform thezoereport.com.

Apa cu lămâie ajută la detoxifiere

"Oricât de important este să vă detoxifiați pielea la exterior, ar trebui să încercăm să ne detoxificăm și din interior. Apa cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare și conține acid citric, care are proprietăți antibacteriene”, explică Dr. Brendan Camp, MD, un dermatolog dublu certificat din New York City.

Sucul de lămâie este antibacterian


Sucul de lămâie este un agent antibacterian natural, în timp ce pulpa poate fi folosită pentru a trata coșurile și ridurile, conform unui studiu din 2016 din South African Journal of Botany. 

„Bacteriile care contribuie la acnee, Cutibacterium acnes, trăiesc pe piele și în pori”, spune Camp pentru TZR.

„În timp ce consumul de apă cu lămâie poate să nu afecteze direct aceste bacterii, menținerea corpului hidratat și optimizarea funcției celulelor pielii poate ajuta la menținerea unui ten frumos. Când vorbiți despre beneficiile suului de lămâie pentru piele, cuvântul strălucire va apărea aproape întotdeauna, datorită conținutului său ridicat de vitamina C. Ca antioxidant, vitamina C ajută la neutralizarea radicalilor liberi de oxigen care pot deteriora structurile celulare precum ADN-ul, lipidele și proteinele”, explică Camp. 



Apa cu lămâie poate îmbunătăți tonul pielii


Pe lângă strălucire, vitamina C ajută și la repararea celulelor deteriorate ale pielii.

„Vitamina C stimulează producția de colagen”, spune Camp pentru TZR.

„Fiind una dintre principalele proteine ​​structurale din dermă, colagenul oferă fermitate și rigiditate pielii, ceea ce o menține elastică și tânără. 

VEZI ȘI: Lămâi MURATE. Rețeta genială la care NU se aștepta nimeni. Cum se prepară și la ce sunt bune


Lămâi murate, rețetă. La ce sunt bune și cum le poți folosi.

Când vorbim despre murături, toată lumea se gândește la castraveți, varză sau gogoșari, însă nu e așa. Și lămâia se poate mura și are beneficii uimitoare. 

Află că și lămâile fac casă bună cu sarea și se pot folosi în orice rețetă care necesită lămâi proaspete, oferind o aromă mai fină.

Lămâile murate se găsesc și în magazinele cu specific oriental sau musulman, însă pot fi făcute cu ușurință și acasă. Pentru murare, este bine să se folosească lămâi organice, pentru că se va consuma și coaja, însă nu e obligatoriu. Se pot folosi orice lămâi, fie din soiul Meyer, care sunt puțin mai dulci, fie din soiul Eureka.

Lămâi murate - Indregiente:

- 5-7 bucăți lămâi proaspete

- sucul de la 3-4 lămâi

- sare

- apă fiartă

Ai nevoie de un borcan de 400-500 ml, sterilizat.

Lămâi murate - Mod de preparare:

1. Pentru sterilizare, borcanul se pune într-o cratiță, pe foc și se acoperă cu apa. Se lasă să clocotească apa cam 15-20 minute. Se  scoate borcanul din cratiță cu ajutorul unor clelti de bucătărie și se lasă la răcit. Capacele se sterilizează si ele in apa aproape de punctul de fierbere, timp de 10 minute. Apa nu trebuie să fie clocotita, ci doar caldă, pentru a nu topi cauciucul capacului. Borcanul și capacul răcite și uscate vor furniza un mediu adecvat și necontaminat pentru bacteriile de acid lactic.

2. Se curăță capetele lămâilor. Se taie fiecare lămâie în sferturi, dar nu complet, ci până la o distanță de cca 1,2 cm de unul dintre capete. Capătul respectiv trebuie să rămână intact, să nu se desprindă feliile tăiate. Se presară generos sare pe bucățile tăiate și se decupează, în continuare, și restul lămâilor.

3. Se pune sare pe fundul borcanului și se așează lămâile, bine presate una lângă cealaltă. Se apasă lămâile în borcan, pentru a lăsa zeamă. Se adaugă sare, apă și sucul de lămâie stors până când lămâile sunt bine acoperite cu lichid. Lămâile folosite pentru suc nu se aruncă, ci se taie bucăți și se pun deasupra borcanului.

4. Se lasă la temperatura camerei într-un loc întunecos și rece, timp de 3-4 săptămâni, până când acizii își fac treaba. Din când în când, se agită borcanul, pentru a omogeniza saramura.

5. Lămâile murate se pot păstra până la un an în frigider, după ce sunt gata de consum. Pe măsură ce se folosesc în mâncare, se poate completa fiecare borcan cu alte coji de lămâie. Cu cât stau mai mult în borcan, cu atât vor avea o aromă mai puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel