Cercetările au descoperit o serie de beneficii pentru sănătate legate de consumul de ceai de hibiscus, arătând că acesta poate scădea tensiunea arterială, poate lupta împotriva bacteriilor și chiar poate ajuta la pierderea în greutate.
Cercetările au descoperit o serie de beneficii pentru sănătate legate de consumul de ceai de hibiscus, arătând că acesta poate scădea tensiunea arterială, poate lupta împotriva bacteriilor și chiar poate ajuta la pierderea în greutate, conform healthline.com.
Antioxidanții sunt molecule care ajută la combaterea compușilor numiți radicali liberi, care provoacă daune celulelor tale.
Ceaiul de hibiscus este bogat în antioxidanți puternici și, prin urmare, poate ajuta la prevenirea daunelor și bolilor cauzate de acumularea de radicali liberi.
Într-un studiu pe șobolani, extractul de hibiscus a crescut numărul de enzime antioxidante și a redus efectele nocive ale radicalilor liberi cu până la 92%.
Un alt studiu pe șobolani a avut rezultate similare, arătând că părți ale plantei de hibiscus, cum ar fi frunzele, posedă proprietăți antioxidante puternice.
Unul dintre cele mai impresionante beneficii ale ceaiului de hibiscus este că poate scădea tensiunea arterială.
În timp, hipertensiunea arterială poate exercita o presiune suplimentară asupra inimii și poate duce la slăbirea acesteia. Hipertensiunea arterială este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de boli de inimă.
Mai multe studii au descoperit că ceaiul de hibiscus poate scădea atât tensiunea arterială sistolică, cât și diastolică.
Într-un studiu, 65 de persoane cu hipertensiune arterială au primit ceai de hibiscus sau un placebo. După șase săptămâni, cei care au băut ceai de hibiscus au avut o scădere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice, comparativ cu placebo.
Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, unele studii au descoperit că ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea nivelului de grăsime din sânge, care reprezintă un alt factor de risc pentru bolile de inimă.
Într-un studiu, 60 de persoane cu diabet au primit fie ceai de hibiscus, fie ceai negru. După o lună, cei care au băut ceai de hibiscus au avut o creștere a colesterolului „bun” HDL și a scăzut colesterolul total, colesterolul „rău” LDL și trigliceridele.
Studiile au arătat că hibiscusul poate promova sănătatea ficatului și poate ajuta să funcționeze eficient.
Un studiu efectuat pe 19 persoane supraponderale a constatat că administrarea de extract de hibiscus timp de 12 săptămâni a îmbunătățit steatoza hepatică. Această afecțiune se caracterizează prin acumularea de grăsime în ficat, care poate duce la insuficiență hepatică.
Mai multe studii sugerează că ceaiul de hibiscus poate fi asociat cu pierderea în greutate și protejează împotriva obezității.
Hibiscusul este bogat în polifenoli, care sunt compuși despre care s-a demonstrat că posedă proprietăți puternice împotriva cancerului.
Bacteriile sunt microorganisme unicelulare care pot provoca o varietate de infecții, de la bronșită la pneumonie la infecții ale tractului urinar.
Pe lângă faptul că are proprietăți antioxidante și anticancerigene, unele studii au descoperit că hibiscusul ar putea ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News