Cititul aduce beneficii atât sănătății tale fizice, cât și mintale.
Citirea cărților aduce beneficii atât sănătății tale fizice, cât și mintale, iar aceste beneficii pot dura toată viața, conform healthline.com.
Folosind scanări RMN, cercetătorii au confirmat că citirea transmite o rețea complexă de circuite și semnale în creier. Pe măsură ce capacitatea dvs. de citire se maturizează, acele rețele devin, de asemenea, mai puternice și mai sofisticate.
O cercetare a arătat că oamenii care citesc ficțiune literară – povești care explorează viețile interioare ale personajelor – arată o capacitate sporită de a înțelege sentimentele și convingerile celorlalți.
Cercetătorii numesc această abilitate „teoria minții”, un set de abilități esențiale pentru construirea, navigarea și menținerea relațiilor sociale.
În timp ce o singură sesiune de lectură de ficțiune literară nu este probabil să declanșeze acest sentiment, cercetarea arată că cititorii de ficțiune pe termen lung tind să aibă o teorie a minții mai bine dezvoltată.
Cercetătorii au descoperit că elevii care citesc cărți în mod regulat, începând de la o vârstă fragedă, dezvoltă treptat un vocabular amplu. Dimensiunea vocabularului poate influența multe domenii ale vieții tale, de la scorurile la testele standardizate până la admiterea la facultate și oportunități de angajare.
Un sondaj din 2019 realizat de Cengage a arătat că 69% dintre angajatori caută să angajeze oameni cu abilitatea de a comunica eficient.
Institutul Național pentru Îmbătrânire recomandă citirea cărților și revistelor ca o modalitate de a vă menține mintea antrenată pe măsură ce îmbătrâniți.
Deși cercetările nu au demonstrat în mod concludent că citirea cărților previne boli precum Alzheimer, studiile arată că seniorii care citesc și rezolvă probleme de matematică în fiecare zi își mențin și își îmbunătățesc funcționarea cognitivă.
Și cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine.
Un studi a constatat că 30 de minute de citit a scăzut tensiunea arterială și ritmul cardiac..
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News