Majoritatea dintre noi aruncam semintele de la pepenele rosu, insa nutritionistii ne atentioneaza ca ar trebui sa le pastram, deoarece au numeroase beneficii pentru sanatatea noastra.
Semintele de pepene rosu contin numeroase fibre, minerale, proteine si grasimi sanatoase.
O suta de grame de seminte de pepene contine 515 mg de magneziu, aproximativ 10 grame de zinc, 28 de grame de proteine si aproape 50 de grame de grasimi.
Consumul de seminte de pepene verde ajuta la mentinerea masei musculare si regleaza nivelul colesterolui din sange. Mai mult, datorita continutul crescut de magneziu si zinc ajuta la buna functionare a sistemului nervos si intaresc sistemul imunitar, protejand organismul de infectii.
Semintele de pepene verde sunt foarte satioase, asa ca te vor ajuta sa scapi mai usor de kilogramele in plus.
Cum le poți prepara
Inainte de a le consuma, semintele de pepene verde trebuie puse mai intai la inmuiat in apa cu sare, cel putin doua ore.
Acestea trebuie uscate, apoi bagate la cuptor intr-o tava unsa cu ulei de masline si se lasa 40 de minute la 175 de grade Celsius.
Semintele coapte se toaca marunt si pot fi adaugate in diverse salate, cu rucola, bucati de pepene verde, branza feta, busuioc si otet balsamic.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu