Dietele vegane oferă o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate. Pentru început, o dietă vegană vă poate ajuta să vă mențineți o inimă sănătoasă. În plus, această dietă poate oferi o anumită protecție împotriva diabetului de tip 2 și a anumitor tipuri de cancer.
Dietele vegane oferă o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate. Pentru început, o dietă vegană vă poate ajuta să vă mențineți o inimă sănătoasă. În plus, această dietă poate oferi o anumită protecție împotriva diabetului de tip 2 și a anumitor tipuri de cancer, conform healthline.com.
Dacă treceți la o dietă vegană dintr-o dietă tipic occidentală, veți elimina carnea și produsele de origine animală.
Acest lucru vă va face inevitabil să vă bazați mai mult pe alte alimente. În cazul unei diete vegane cu alimente integrale, înlocuitorii iau forma de cereale integrale, fructe, legume, fasole, mazăre, nuci și semințe.
Deoarece aceste alimente reprezintă o proporție mai mare dintr-o dietă vegană decât o dietă occidentală tipică, ele pot contribui la un aport zilnic mai mare de anumiți nutrienți benefici.
Mai multe studii au raportat că dietele vegane tind să ofere mai multe fibre, antioxidanți și compuși vegetali benefici.
Dietele vegane par chiar să fie mai bogate în fier, deși forma de fier pe care o oferă plantele nu este la fel de biodisponibilă precum cea găsită în alimentele de origine animală.
Un număr tot mai mare de oameni apelează la diete pe bază de plante în speranța de a scăpa de greutatea în exces.
Multe studii observaționale sugerează că veganii tind să fie mai slabi și să aibă indici de masă corporală (IMC) mai mici.
O dietă vegană aduce beneficii pentru diabetul de tip 2 și scăderea funcției renale.
Într-adevăr, veganii tind să aibă un nivel mai scăzut de zahăr din sânge și o sensibilitate mai mare la insulină și pot avea un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.
Studiile arată chiar că dietele vegane scad nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet mai mult decât dietele de la Asociația Americană de Diabet (ADA) și Programul național de educație pentru colesterol.
Într-un studiu din 2009, 43% dintre participanții care urmau o dietă vegană au reușit să își reducă doza de medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, comparativ cu doar 26% dintre participanții care au urmat o dietă recomandată de ADA .
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ o treime din toate tipurile de cancer pot fi prevenite prin factori pe care îl controlați, inclusiv dieta.
De exemplu, consumul regulat de leguminoase poate reduce riscul de cancer colorectal cu 9-18%.
Cercetările sugerează, de asemenea, că consumul a cel puțin 7 porții de fructe și legume proaspete pe zi poate reduce riscul de a muri de cancer cu până la 15%.
Consumul de fructe și legume proaspete, leguminoase și fibre este legat de un risc mai mic de boli de inimă.
Dietele vegane bine planificate includ în general toate aceste alimente în cantități mari.
Studiile observaționale care compară veganii cu vegetarieni și populația generală raportează că veganii pot beneficia de un risc cu până la 75% mai mic de a dezvolta hipertensiune arterială.
Veganii pot avea, de asemenea, un risc cu până la 42% mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News