Sucul de struguri este o băutură cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și aroma dulce, ușor acidulată. Mulți oameni îl consideră o alternativă sănătoasă la băuturile dulci. Cu toate acestea, datorită conținutului său de zahăr și calorii, s-ar putea să vă întrebați dacă sucul de struguri este la fel de sănătos ca și fructele proaspete.
Sucul de struguri este o băutură cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și aroma dulce, ușor acidulată. Mulți oameni îl consideră o alternativă sănătoasă la băuturile dulci. Cu toate acestea, datorită conținutului său de zahăr și calorii, s-ar putea să vă întrebați dacă sucul de struguri este la fel de sănătos ca și fructele proaspete, relatează healthline.com.
Deși sucul de struguri este bogat în carbohidrați și zahăr natural, este, de asemenea, o sursă bună de mai mulți nutrienți, inclusiv vitamina C și mangan.
O cană (237 ml) de suc de struguri neîndulcit conține următorii nutrienți:
Calorii: 152
Proteine: 1 gram
Grăsimi: 0,3 grame
Carbohidrați: 37,4 grame
Fibre: 0,5 grame
Vitamina C: 70% din valoarea zilnică (DV)
Mangan: 26% din DV
Magneziu: 6% din DV
Potasiu: 6% din DV
Cupru: 5% din DV
Multe tipuri de suc de struguri conțin acid ascorbic adăugat, cunoscut și sub denumirea de vitamina C. Acest nutrient este esențial pentru funcția imunitară și sănătatea pielii.
Sucul de struguri este, de asemenea, bogat în mangan, un mineral implicat în formarea oaselor și în producerea anumitor neurotransmițători din creier.
În plus, sucul de struguri conține mai multe flavonoide și polifenoli. Aceștia sunt compuși vegetali care acționează ca antioxidanți pentru a proteja împotriva stresului oxidativ și a inflamației.
Sucul de struguri a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, poate promova sănătatea inimii, a sistemului imunitar și a tractului digestiv.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Datorită conținutului său de compuși antioxidanți, mai multe studii au descoperit că sucul de struguri ar putea susține sănătatea inimii.
Promovează funcția imunitară
Multe soiuri de suc de struguri sunt îmbogățite cu micronutrienții vitamina C.
Vitamina C poate îmbunătăți funcția imunitară prin reducerea stresului oxidativ și susținerea funcției celulelor tale imunitare.
Susține sănătatea digestivă
Unele cercetări au descoperit că sucul de struguri ar putea susține sănătatea sistemului digestiv.
Deși sucul de struguri poate fi savurat cu moderație ca parte a unei diete sănătoase, există câteva dezavantaje de luat în considerare.
Poate crește nivelul zahărului din sânge
Sucul de struguri conține o cantitate mare de zaharuri naturale. Chiar și soiurile neîndulcite conțin 36 de grame în fiecare porție de 237 ml.
Ar putea contribui la creșterea în greutate
Sucul de struguri are un conținut scăzut de fibre, ceea ce înseamnă că nu crește senzația de sațietate în aceeași măsură ca fructele întregi.
Studiile arată că lichidele sunt mai puțin sățioase decât alimentele solide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News