Peștele este printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Este încărcat cu nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D. Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corpul și creierul tău
Peștele este printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Este încărcat cu nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D. Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corpul și creierul tău, conform Healthline.com.
Peștele este plin de nutrienți.
Conține proteine de înaltă calitate, iod și diverse vitamine și minerale.
Speciile grase sunt uneori considerate cele mai sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că peștii grasi, inclusiv somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul, au mai mulți nutrienți pe bază de grăsimi.
Peștele gras se laudă și cu acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru funcționarea optimă a corpului și a creierului și strâns legați de un risc redus de multe boli.
Pentru a vă satisface cerințele de omega-3, se recomandă consumul de pește gras cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă ești vegan, optează pentru suplimente de omega-3 făcute din microalge.
Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai frecvente două cauze ale morții premature din lume.
Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca.
Deloc surprinzător, multe studii observaționale mari arată că oamenii care mănâncă pește în mod regulat au un risc mai mic de atacuri de cord, accident vascular cerebral și deces din cauza bolilor de inimă.
Cercetătorii cred că tipurile de pește gras sunt și mai benefice pentru sănătatea inimii datorită conținutului lor ridicat de acizi grași omega-3.
Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru creștere și dezvoltare.
Se recomandă adesea ca femeile însărcinate și care alăptează să mănânce destui acizi grași omega-3.
Cu toate acestea, unii pești au un conținut ridicat de mercur, care este legat de problemele de dezvoltare ale creierului.
Astfel, femeile însărcinate ar trebui să mănânce numai pește cu conținut scăzut de mercur, cum ar fi somon, sardine și păstrăv.
Funcția creierului tău scade adesea odată cu îmbătrânirea.
În timp ce declinul mental ușor este normal, există și boli neurodegenerative grave, cum ar fi boala Alzheimer.
Multe studii observaționale arată că oamenii care mănâncă mai mult pește au rate mai lente de declin mental.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu