Beneficiile uimitoare ale mersului pe jos după masă. Ce se întâmplă în corp după o plimbare de doar 2 minute

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Timp de secole, oamenii din însorita Mediterană se ridicau după mese lungi și copioase, pentru o plimbare, adesea în piața orașului pentru a socializa. Mersul pe jos este atât de mult o parte din stilul de viață al oamenilor din această zonă, încât este enumerat ca o bază a dietei mediteraneene. Astăzi au fost descoperite și motivele științifice care fac acest obicei să fie extrem de sănătos.

Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care studiile au descoperit că dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, boli de inimă, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer -- în același timp, întărind oasele, îmbunătățind sănătatea creierului, previnând demența și depresia și ajutând la pierderea în greutate.

Acum puteți adăuga un alt motiv pentru a face o plimbare după masă -- vă poate scădea glicemia.

Mersul pe jos de la două până la cinci minute după masă poate fi miraculos, conform unui studiu din 2022 din revista Sports Medicine.

A sta în picioare după masă poate ajuta, de asemenea, dar nu la fel de mult ca a pune un picior în fața celuilalt, a spus coautorul studiului Aidan Buffey, doctorand la Departamentul de Educație Fizică și Științe ale Sportului de la Universitatea Limerick, din Irlanda.

„Pauzele intermitente în picioare pe tot parcursul zilei și după mese au redus glucoza în medie cu 9,51% în comparație cu șederea prelungită. Cu toate acestea, mersul intermitent cu intensitate luminoasă pe tot parcursul zilei a înregistrat o reducere mai mare a glucozei, cu o medie de 17,01%, în comparație cu statul prelungit în picioare,” a spus Buffey pentru CNN.

„Acest lucru sugerează că întreruperea stării prelungite de ședere, cu statul în picioare sau ieșiri în oraș este benefică pentru nivelurile sănătoase de glucoză”, a adăugat el.

Ceaiul negru te ajută să trăiești mai mult, potrivit unui nou studiu. Câte căni sunt recomandate zilnic

Ceaiul negru băut zilnic scade substanțial riscul de deces, potrivit unui noi studiu.

Un obicei zilnic de a bea ceai te-ar putea ajuta să trăiești o viață mai lungă și mai sănătoasă, în special dacă bei două căni sau mai multe, sugerează un studiu publicat pe 29 august în Annals of Internal Medicine, scrie Insider.

Cercetătorii de la National Institutes of Health au analizat date de la aproape 500.000 de rezidenți din Regatul Unit, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, pentru a compara obiceiurile legate de consumul ceai cu ratele mortalității din toate cauzele.

Ei au descoperit că persoanele care au băut cel puțin două căni de ceai negru pe zi au avut între 9% și 13% mai puține șanse de a muri în aproximativ 11 ani de urmărire decât colegii lor care nu au băut ceai. Consumul de ceai a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

Potrivit datelor, beneficiile au fost valabile chiar și pentru băutorii de ceai care au adăugat lapte, zahăr sau ambele ingrediente la prepararea ceaiului negru. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că temperatura ceaiului părea să nu conteze, spre deosebire de preocupările anterioare cu privire la faptul că băuturile foarte fierbinți ar putea cauza unele tipuri de cancer.

Cercetările anterioare despre beneficiile pentru sănătate s-au concentrat pe ceaiul verde, dar ceaiul negru este un obicei zilnic comun în Marea Britanie, 85% dintre participanții la studiu au spus că îl beau în mod regulat.

Descoperirile sugerează că ceașca ta zilnică de ceai negru ar putea fi un obicei sănătos pentru a preveni bolile cronice, indiferent de modul în care îți iei ceaiul, potrivit cercetătorilor.

Ceaiul negru este bun deoarece este bogat în nutrienți pe bază de plante numiți polifenoli, arată studiul. Cercetătorii din cel mai recent studiu au emis ipoteza că beneficiile consumului de ceai sunt legate de substanțele chimice din plantă numite polifenoli și flavonoide, care pot ajuta la reducerea inflamației. Un tip specific de polifenoli numiți catechine au un efect antioxidant în interiorul corpului, reducând stresul asupra celulelor și contribuind la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Ceaiul verde este la fel de sănătos și bogat în polifenoli. Diferența este că ceaiul negru este preparat prin expunerea frunzelor de ceai la oxigen, creând culoarea și profilul de aromă mai închis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel