Benjamin Netanyahu a convocat guvernul de urgență și cabinetul de război, pentru prima oară 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Israelului a convocat pentru prima oară noile structuri de urgență formate la nivel guvernamental, după atacul Hamasului, relatează Reuters. 

Premierul Benjamin Netanyahu a convocat duminică pentru prima dată cabinetul de urgență extins al Israelului, spunând că țara a trimis un mesaj de unitate atât în interiorul statului, cât și în străinătate, iar acum Isralul se pregătește să „demoleze Hamas” în Gaza.

Întâlnirea, desfășurată la sediul militar din Tel Aviv, a început cu miniștrii care au păstrat un moment de reculegere în memoria a aproximativ 1.300 de israelieni uciși în șocul Hamasului din 7 octombrie.

Ce reprezintă guvernul de urgență și cabinetul de război 

Parlamentul israelian a aprobat joi formarea unui guvern de urgenţă şi a unui cabinet de război cu 66 de voturi contra 4, în timpul unei sesiuni extraordinare transmise în direct, informează France Presse.

Guvernul de urgenţă, anunţat cu o zi înainte de prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi rivalul său, Benny Gantz, va fi format din cinci noi miniştri din formaţiunea lui Gantz, în timp ce liderul opoziţiei, Yair Lapid, şi-a anunţat anterior refuzul de a intra în acest guvern.

Acordul prevede ca Benjamin Netanyahu, ministrul Apărării Yoav Gallant şi fostul ministru al Apărării Gantz să formeze un cabinet de război.

Fostul şef al Statului Major Gadi Eizenkot şi seniorul Likud Ron Dermer urmează să fie observatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel