Benjamin Netanyahu: Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război

Benjamin Netanyahu: Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Benjamin Netanyahu: Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut mai multe declarații de presă.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ținut luni seară o conferință de presă în care a spus că armata face progrese în campania sa militară împotriva Hamas în Gaza. Cât despre o posibilă încetare a focului, el a spus că Israelul nu va fi de acord cu aceasta.

"Apelurile pentru încetarea focului sunt apeluri pentru ca Israelul să se predea Hamas, să se predea terorismului, să se predea barbariei. Acest lucru nu se va întâmpla", a spus Benjamin Netanyahu.

"Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război", a mai declarat Netanyahu.

"Acesta este un timp pentru război", a adăugat premierul israelian.

Benjamin Netanyahu: Israelul nu și-a dorit acest război

"Este momentul ca toți să luptăm împotriva terorismului. Israelul este în stare de război. Israelul nu și-a dorit acest război, dar Israelul va câștiga acest război. Este cel mai îngrozitor atac la adresa poporului israelian de la Holocaustul din Al Doilea Război Mondial. Teroriștii au ars de vii oameni, au decapitat oameni, au răpit copii, au torturat supraviețuitori ai Holocaustului, au făcut crime inimaginabile. Ei sunt parte din axa răului pe care Iranul o construiește. Au lovit prin acești proxi, dar sunt și în afara Orientului Mijlociu. Cei din Hamas sunt inamicii civilizației și avem nevoie de claritate morală, să știm diferența dintre bine și rău, între drept și nedrept, să facem diferența între crima deliberată și victimele neintenționate în acest conflict.

Hamasul este responsabil pentru dubla crimă de război, au țintit civili israelieni. Să fie foarte clar că tacticile folosite de ei sunt imorale. Cât timp Hamasul este acolo, comunitatea internațională dă vina pe Israel, deși Hamasul este cel care folosește ostaticii ca și instrument pentru teroare. Hamasul are poziții fortificate, fură combustibil din asistența umanitară. Israelul face tot posibilul ca să coată ostaticii de acolo. Israelul cere palestinienilor, civililor, să iasă din zona de conflict, să meargă în sudul Fâșiei Gaza, dar Hamasul îi ține acolo sub amenințarea armei și Hamasul este cel care ține ostatici israelieni și ai altor țări pentru a-și impune teroarea. Orice națiune civilizată trebuie să ceară ca acei ostatici să fie eliberați necondiționat", a mai spus premierul israelian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel