Benjamin Netanyahu respinge cererile de încetare a focului: "Vom continua până îi vom învinge. Nu avem alternativă" 

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, spune că nu va exista o încetare a focului în Fâșia Gaza. 

Benjamin Netanyahu a respins duminică cererile de încetare a focului în Fâșia Gaza. Premierul israelian spune că acest lucru nu se va întâmpla până când toți cei peste 240 de ostatici capturați de gruparea militantă palestiniană Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie nu vor fi predați nevătămați autorităților israeliene, relatează Reuters. 

"Nu va exista o încetare a focului fără predarea ostaticilor. Aceste cuvinte ar trebui eliminate complet din lexic", a spus Netanyahu echipajelor de la baza forțelor aeriene Ramon din sudul Israelului, reiterând poziția clară a guvernului israelian. 

"Le transmitem asta prietenilor și dușmanilor noștri. Pur și simplu vom continua până îi vom învinge. Nu avem alternativă," a mai spus Netanyahu. 

Miniștrii de externe din Qatar, Arabia Saudită, Egipt, Iordania și Emiratele Arabe Unite s-au întâlnit sâmbătă cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken la Amman, Iordania, și l-au îndemnat să convingă Israelul să accepte o încetare a focului.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas, la rândul său, a cerut o încetare imediată a focului, în timpul vizitei neanunțate a secretarului american Antony Blinken, în Cisiordania. 

SUA susțin pauze în atacurile contra Hamas

Antony Blinken, aflat pentru a doua oară în regiune în mai puțin de o lună, ca parte a eforturilor SUA de a preveni extinderea războiului Israel-Hamas, a respins apelurile de încetare a focului.

Blinken a spus că o încetare a focului ar permite doar regruparea Hamas, dar a încercat să convingă Israelul să accepte pauze, care să permită distribuirea ajutorului umanitar atât de necesar în Gaza.

Oficialii din domeniul Sănătăţii din Gaza au declarat duminică că peste 9.770 de palestinieni au fost ucişi în războiul actual, care a început cu atacul nemilos al Hamasului asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1.400 de persoane şi luând ostatici peste 240.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel