Beny Steinmetz, reținut la Atena în baza unui mandat de arestare emis de România

FOTO: Poliția Română
FOTO: Poliția Română

Magnatul din domeniul minier, Beny Steinmetz, a fost condamnat de ÎCCJ la 5 ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa”.

Citește și: Primul interviu al lui Paul Lambrino după arestare. O poveste despre diamante, comploturi și păduri confiscate de stat (POLITICO)

Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz (68 de ani) a fost reținut la Atena în baza unui mandat de arestare emis de România, au anunțat surse din poliția greacă, transmite luni Reuters.

Steinmetz a fost plasat în detenție duminică, la câteva ore după ce a sosit cu un avion privat pe aeroportul internațional din Atena, au precizat sursele citate.

Mandatul de arestare european împotriva sa a fost emis în numele României pentru acuzații referitoare la participarea la o organizație infracțională, a declarat un ofițer de poliție grec, sub acoperirea anonimatului. Beny Steinmetz urmează să fie adus în fața unui magistrat în cursul zilei de luni, 14 octombrie.

ÎCCJ, condamnare de 5 ani pentru Steinmetz în dosarul Fermei Băneasa

În 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prințul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

În același dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Beny Steinmetz au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat. Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeași pedeapsă primind și Nicolae Jecu, fost prefect al județului Ilfov.

Alte condamnări: Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) - 5 ani, Robert Roșu (avocat) - 5 ani, Niculae Dima - 4 ani, Caterina Popa - 4 ani, Gheorghe Olteanu - 4 ani, Valentin Delcea - 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Totodată, au fost condamnați cu suspendare Dragomira Gheorghiță, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici și Lucian Mateescu.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Curtea de apel de la Nicosia a decis împotriva extrădării în România a magnatului israelian Beny Steinmetz, răsturnând astfel hotărârea din 11 octombrie 2023 a instanței inferioare.

Steinmetz a fost reținut în Cipru la sfârșitul lui august 2023, în baza unui mandat emis de România într-un caz privind drepturi funciare. Acesta neagă că a comis ilegalități.

Beny Steinmetz declara la acel moment că acțiunea în justiție împotriva sa din România este motivată politic și că ar fi fost privat de dreptul la un proces corect, nota Reuters, amintind că mandatul emis de România a fost respins și de Grecia și Italia, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel