Benyamin Steinmetz, condamnat definitiv în dosarul Ferma Băneasa, decizie a unei instanțe din Cipru 

Benyamin Steinmetz Foto: Poliția Română
Benyamin Steinmetz Foto: Poliția Română

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat  definitiv la cinci ani de înhisoare în dosarul Ferma Băneasa și dat în urmărire internațională de autoritățile din România va fi extrădat din Cipru, a declarat, miercuri, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

"Știu că românii sunt preocupați de tema fugarilor. Avem noutăți din Cipru!

Instanța cipriotă a decis predarea omului de afaceri Benyamin Steinmetz autorităților din România. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile.

El a fost condamnat în decembrie 2020 în dosarul ferma Băneasa și are de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat.

Este o victorie de etapă care arată că Ministerul Justiției a depus diligențele necesare pentru ca fugarul să-și execute pedeapsa în România.

Partea română a oferit, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, toate garanțiile că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce privește condițiile de detenție.

Sperăm ca acest fugar să se adauge celor peste 620 care au fost aduși în România în acest an.

Mulțumesc autorităților din tara și din Cipru pentru cooperare!", a precizat minstrul Justiției. 

Curtea Supremă din România l-a condamnat pe Steinmetz la cinci ani închisoare în România, în dosarul Ferma Băneasa, pentru implicarea într-un grup infracțional care a încercat să obțină ilegal dreptul de proprietate asupra unor terenuri în România.

În același dosar au mai fost condamnați, Remus Truică, fost șef de cabinet al ex-premierului Adrian Năstase, la 7 ani de închisoare, iar alături de Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Prițul Paul a fost condamnat și el la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Condamnările au fost obținute în urma apelurilor făcute de Parchetul General, DNA, Romsilva, Ministerul Finanțelor, ANAF, Direcția de Finanțe Brașov și Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecția Plantelor împotriva sentinţei din 27 iunie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Brașov.

Curtea de Apel Brașov îl achitase pe Benny Steinmetz.

Steinmetz mai este implicat, de asemenea, într-o bătălie juridică din Elveţia, unde a fost găsit vinovat de corupţie într-un caz referitor la permisele de explorare a zăcămintelor de minereu de fier din Guineea.

Vezi și: Gorghiu acuză Opoziția de ipocrizie în scandalul pensiilor speciale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel