BERD: Adoptarea euro în 2015, o ţintă mult prea optimistă pentru România

berd
berd

Ţinta de adoptare a monedei euro anunţată de România pentru anul 2015 este mult prea optimistă, a declarat în cadrul unei conferinţe de specialitate, Peter Sanfey, economist-şef al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

'Personal, cred că anul 2015 ca ţintă de adoptare pentru moneda euro este cam optimistă pentru România. Nu este un lucru simplu, iar problemele nu se pot rezolva peste noapte. Dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi nivelul macroeconomic, trebuie să aveţi o legislaţie adecvată', a atenţionat oficialul BERD. Sanfey a menţionat, de asemenea, că una dintre cele mai mari probleme pe care le are România la ora actuală este legată de administrarea taxelor şi impozitelor.
În România se poate investi sigur peste 2 ani
'Deşi România şi Bulgaria aveau creştere când au aderat la Uniunea Europeană, cred că acele cifre mascau de fapt probleme mari. Administrarea taxelor şi impozitelor este o problemă pentru România. Trebuie să ia exemple din alte ţări, în care politica fiscală decurge normal. Europa de Est are o problemă de imagine, dar, dacă ne uităm la ultimii zece ani, vedem schimbări majore pozitive. Deocamdată, în Polonia şi Turcia se poate investi cel mai sigur la ora actuală. În România, poate peste doi ani', a subliniat Peter Sanfey.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel