Un studiu recent scoate în evidenţă o informaţie neaşteptată privind efectele benefice pentru sănătate ale consumului regulat de bere.
Cercetătorii de la Universitatea din Lanzhou, China, au observat că berea conţine un antioxidant, flavonoidul xanthohumol, care întârzie sau chiar poate preveni apariţia declinului cognitiv și demența, scrie descoperă.ro.
Antioxidantul respectiv se regăseşte în conurile de hamei, care sunt adăugate în bere pentru aromă. Potrivit oamenilor de știință, substanţa previne cancerului, oxidarea celulelor, protejează inima şi previne inflamaţiile, susţin cercetătorii.
Efectele moleculelor de xanthohumol au fost testate, în cadrul cercetării, pe creierul unor şobolani de laborator și s-a observat că antioxidantul neutralizează oxidarea celulară, stimulând producţia de molecule neuroprotectoare.
Medicul Jiangou Fang de la Universitatea Lanzhou spune că aceste conuri de hamei sunt folosite de sute de ani în medicina tradiţională chineză, pentru a trata diferite boli.
Deoarece ele sunt prezente în cantitate mare în bere, se poate explica, astfel, efectul benefic al acestei băuturi pentru sănătate, în cazul unui consum regulat și moderat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News