Berlinul admite că a fost greșit să nu asculte avertismentele despre Rusia

Invazia rusă a Ucrainei a schimbat modul în care Germania vede securitatea și a făcut Berlinul să realizeze că nu a ascultat aliații est-europeni care au avertizat asupra amenințărilor din partea Moscovei, a scris Annalena Baerbock, ministrul german de externe, pentru The Guardian.

 

Într-o recunoaștere sinceră cu privire la defectele politicii externe germane postbelice, ea a spus că țările din estul Europei au avut dreptate să avertizeze Germania, în toți acești ani. Prea mult timp, a spus ea, Germania a recurs la „diplomația carnetului de cecuri”, sau la credința că interacțiunea politică și economică ar conduce Rusia pe o cale democratică, scrie The Guardian.

„Știm că, în viitorul apropiat, Rusia președintelui Putin va rămâne o amenințare la adresa păcii și securității pe continentul nostru și că trebuie să ne organizăm securitatea împotriva Rusiei lui Putin, nu alături ea”, a spus ea.

Scriind înainte de summitul NATO de la Vilnius și la scurt timp după publicarea unei noi strategii germane de securitate națională, ea a împletit interesele de securitate ale Germaniei cu cele ale Europei de Est, spunând: „Noi, germanii, nu vom uita niciodată că le datorăm libertatea într-o țară reunită aliaților noștri și vecinii noștri estici. Așa cum au fost acolo pentru noi, noi vom fi acolo pentru ei acum, pentru că securitatea Europei de Est este securitatea Germaniei.”

Au existat îndoieli cu privire la posibilitatea Germaniei de a-și asuma un rol de conducere militar în Europa, având în vedere istoria sa, dar Baerbock a spus că războiul din Ucraina a forțat Germania, uneori spre propria sa surprindere, să-și reevalueze rolul și responsabilitățile.

„După ororile celui de-al Doilea Război Mondial, dezlănțuite de germani, politica externă a țării noastre a fost condusă de premisa că războiul nu ar trebui să mai emane niciodată din pământul german”.

Dar ea era clară că asta s-a schimbat: „Cu doar doi ani în urmă, ideea ca Germania să livreze tancuri, sisteme de apărare aeriană și obuziere într-o zonă de război ar fi părut, cel puțin, exagerată. Astăzi, Germania este unul dintre cei mai importanți furnizori de arme pentru autoapărarea Ucrainei.”

Ea a adăugat: „Războiul de agresiune al Rusiei a marcat o ruptură în lume. Pentru țara mea, a deschis un nou capitol, redefinind modul în care căutăm să promovăm pacea, libertatea și sustenabilitatea în această lume: ca partener care își îmbrățișează rolul de conducere.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel