Berlinul îl cheamă pe Mubarak în Germania, ca soluţie pentru iesirea elegantă din politică

Hosni Mubarak
Hosni Mubarak

Politicienii de la Berlin i-au întins o mână de ajutor lui Hosni Mubarak, invitându-l în Germania pentru verificări medicale amănunţite, ca o soluţie de a pleca din „Avem nevoie de o tranzitie paşnică în Egipt. Dacă Germania poate avea o contribuţie constructivă, ar trebui să-l primim pe Mubarak, dacă va dori", a explicat parlamentarul CDU, Andreas Schockenhoff, citat de Realitatea Tv.

La răndul sau, purtătorul de cuvânt al FDP a spus că ar saluta o venire a lui Mubarak în Germania, "dacă acest lucru ar contribui la stabilizarea situaţiei în Egipt". Potrivit unor surse guvernamentale, liderului egiptean i s-ar permite să vină în Germania pentru tratament medical.

Un astfel de scenariu a fost adus in discuţie, sâmbătă, şi de cotidianul american, New York Times, care afirmă că în prezent este analizată şi posibilitatea ca Mubarak, în vârstă de 82 de ani, să vină în Germania pentru analize şi tratament medical, ca mod de a pleca din ţara fără a ceda explicit cererilor de demisie.

După cum aminteşte Realitatea.Net, preşedintele Egiptului a urmat deja un tratamet medical în Germania, iar în martie 2010 a petrecut trei sîptîmâni la o clinică, pentru o operaţie de rutină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel