Silvio Berlusconi, un mare prieten al României. Chirieac subliniază sprijinul permanent acordat țării noastre

Sursa foto: Facebook Silvio Berlusconi
Sursa foto: Facebook Silvio Berlusconi

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre importanța lui Silvio Berlusconi în consolidarea relațiilor dintre România și Italia.

"A fost în permanență un sprijinitor al României şi lucrul ăsta se vede

"A fost un mare prieten al României. A susţinut şi aderarea la NATO, şi aderarea la Uniunea Europeană. Italia a fost în permanenţă un sprijin pentru ţara noastră, indiferent de valurile de la Bucureşti şi tot ce a fost - întâi cu Adrian Năstase, o relaţie personală foarte puternică, apoi venirea lui Traian Băsescu şi uneori derapajele acestuia. Berlusconi a fost în permanentă un sprijinitor al României şi lucrul ăsta se vede şi în relaţiile comerciale, şi în nivelul de investiții, şi în legăturile create la nivel uman între România şi Italia. Să nu uităm acest lucru! Este foarte important, în opinia mea", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

"Berlusconi se aseamănă cumva cu Sarkozy"

"Berlusconi se aseamănă, cumva, cu Sarkozy. Şi Sarkozy a încercat să întărească foarte mult capitalul - Sarkozy în Franţa, Berlusconi în Italia. Fiindcă o naţiune puternică, dacă nu are capital propriu şi capacitatea de a crea tehnologie, nu stă în rândul statelor cu adevărat dezvoltate. Foarte important lucrul acesta! Şi el a fost tocat de justiție - câteodată pe drept, adesea pe nedrept sau excesiv în anumite zone. Zona asta mai socialistă a încercat mereu să împiedice întărirea capitalului italian. El s-a întărit. Nu poţi să compari Italia cu România, dar se compară cu celelalte state dezvoltate din Europa - cu Marea Britanie, cu Franţa, cu Germania", a mai spus analistul politic.

Berlusconi a murit luni, la vârsta de 86 de ani, la trei zile după ce a fost reprimit la spitalul San Raffaele din Milano și la două luni după ce s-a dezvăluit că suferea de multă vreme de leucemie. "Italia fără Berlusconi”, scria pe prima pagină a celui mai mare ziar din țară, Corriere della Sera, care a dedicat peste 30 de pagini pentru acest subiect. Nu a fost dată nicio cauză oficială a morții, dar Corriere a spus că acesta a murit de leucemie, cu o deteriorare bruscă a stării sale de sănătate.

Vezi și: Faza secolului cu Merkel și Berlusconi la Strasbourg. RIP, Silvio

Mesajul lui Vladimir Putin după ce Silvio Berlusconi a murit: O persoană dragă, un prieten adevărat. Este o mare pierdere pentru politica mondială 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel