Berlusconi, judecat de trei femei în procesul pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere

silvio-berlusconi
silvio-berlusconi

Premierul italian Silvio Berlusconi va fi judecat, în cazul Ruby, de un consiliu de judecată format din trei femei, care vor chema la bară, să depună mărturie, alte 14 femei care au participat la petrecerile din casa magnatului. Presa italiană vorbeşte miercuri despre o „constelaţie feminină“ care i-ar putea aduce sfârşitul carierei politice.

De o parte sunt Noemi Letizia, Karima „Ruby“ El Mahroug şi Patrizia D'Addario, cele trei femei în jurul cărora roteşte scandalul pe fond sexual. Potrivit anchetatorilor de la Parchetul din Milano, primele două frecventau petrecerile pentru adulţi din casa lui Berlusconi în perioada când erau minore. Cea din urmă este o cunoscută damă de companie care a povestit detalii despre întâlnirile sexuale cu prim-ministrul la reşedinţa de la Roma. De cealaltă parte sunt Giulia Turri, Carmen D'Elia şi Orsola De Cristofaro din Consiliul de judecată la procesul în care prim-ministrul este acuzat de prostituţie cu minore şi abuz de putere care va începe în 6 aprilie.

Cu toate astea, Berlusconi a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă cu teme economice că „este liniştit în privinţa procesului“. Alături de ministrul economiei, Giulio Tremonti, prim-ministrul a încercat să evite orice referire la probleme sale judiciare. Policianul a reconfirmat că nu intenţionează să demisioneze din funcţie şi că guvernul se va concentra pe reforme.

În urmă cu două zile, Berlusconi a declarat public în cadrul unei emisiunii televizate că apreciază toate femeile pe care le-a întâlnit, în politică şi în afaceri. „Sunt mai inteligente, silitoare la şcolă şi găsesc soluţii la probleme mai bine decât bărbaţii. Femeile ştiu că eu am încercat să le fac să se simtă speciale pe fiecare în parte“, a precizat premierul.

Un milion dintre ele, însă, nu ştiu şi duminică au ieşit în stradă să protesteze împotriva imaginii pe care prim-ministru le-a creat-o. Cu sloganul „Dacă nu acum, când?“, italiencele au protestat în 230 de oraşe ale Italiei, pentru că „ţara nu este bordelul lui Berlusconi“.

Scandalurile pe fond sexual au început în 2009, când prim-ministrul a participat la petrecerea de majorat a lui Noemi Letizia, o elevă de liceu care îl numea, afectuos, „Papi“. După ce presa italiană a început să se întrebe ce legături are prim-ministrul cu adolescenta din Napoli, Veronica Lario a înaintat cererea de divorţ. Într-o scrisoare trimisă cotidianului Corriere della Sera, fosta nevasta a lui Berlusconi a precizat că „vrea să iasă din cercul în care domniţele îşi vând nurii pentru un scaun în politică“.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel