Află în articol ce simbolizează beteala de pe bradul de Crăciun.
În copilăria noastră nu era Crăciunul Crăciun dacă bradul nu era îmbrăcat cu ornamente din sticlă și beteală. Toate magazinele, tonetele, piețele erau pline de beteală și aveai diverse modele la alegere. Acum, însă, se găsește mai greu și asta pentru că tot mai puțini oameni o folosesc la împodobirea bradului sau la decorarea casei. Totuși, mai sunt și unii care păstrează cu sfințenie tradițiile din copilărie, mai ales pentru că le aduce aminte de Crăciunul de altădată. Tendințele din zilele noastre par să fie fundele mari și atât de strălucitoare încât îi pot da chiar și ochilor lui Moș Crăciun un pic de sclipire în plus, scrie southernliving.com.
Chiar dacă tot mai puțini folosesc beteala, aceasta este o tradiție de Crăciun care merită adusă înapoi.
A pune beteală pe bradul de Crăciun este o tradiție care există de mult mai mult decât generația bunicilor noștri, deși a evoluat atât ca material, cât și ca scop. Mulți susțin că a fost introdusă pentru prima dată în Germania la începutul anilor 1600. La acea vreme, beteala era făcută din șuvițe reale de argint care fuseseră tăiate subțiri.
Au fost folosite pentru a reflecta lumina lumânărilor de pe brad - o tradiție pe care, din fericire, am lăsat-o în trecut, pentru că era destul de periculoasă. Dacă beteala din argint sună scump acum, era și atunci. Au fost folosite diferite materiale de-a lungul anilor, înainte de a se alege tipul mult mai economic pe care îl folosim astăzi.
În timp ce variantele inițiale costau sume uriașe, acum poți cumpăra o pungă de beteală cu doar câțiva lei. Asta pentru că adaptarea modernă face ca beteala să nu mai fie făcută din metale prețioase, ci din PVC sau clorură de polivinil. Este același material folosit la fabricarea țevilor din PVC, dar în formă flexibilă. Este ieftin, ceea ce înseamnă că această tehnică de decorare este o modalitate ușoară de a-ți umple bradul dacă nu ai prea multe ornamente. O puteți găsi în aproape orice culoare, deși argintiul este cea mai bună alegere dacă doriți să imitați aspectul țurțurilor.
Din păcate, beteala nu este reciclabilă, deci nici să nu te gândești să arunci beteala la gunoi. Strângeți-o în șuvițe îngrijite și păstrați-o pentru anul viitor. Luați o bucată mică de carton pe care să atârnați beteala, apoi fixați-o cu o panglică sau o sfoară, astfel încât să nu se desprindă. Puneți șuvițele într-o pungă cu fermoar și veți fi gata să readuceți această tradiție pentru mulți ani de acum înainte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu