Cercetătorii din Japonia au dezvoltat un set de bețe electrice despre care susțin că pot îmbunătăți gustul mâncării, prin adaosul personalizat de sare.
Publicitate
În ciuda faptului că este obișnuit să folosești un cuțit, furculiță și alte tacâmuri din întreaga lume, locuitorii din est continuă să poarte în mod activ betisoarele.
O pereche de betisoare de o anumită dimensiune este considerată un tacâm comun în țările din Asia de Est: Japonia, China, Coreea, etc. Aici mănâncă alimente exclusiv cu betisoare.
Însă cercetătorii japonezi au mers mai departe, aceștia reușind să inventeze un set de bețe electrice despre care susțin că pot îmbunătăți gustul mâncării,potrivit Playtech.
Dispozitivul este atașat de un computer montat pe o brățară și folosește stimularea electrică pentru a transmite ionii de sodiu din alimente către gura celui care mănâncă, potrivit informațiilor transmise de profesorul de la Universitatea Meiji, Homei Miyashita, care a dezvoltat bețișoarele alături de Kirin, un producător de alimente și băuturi.
Miyashita este, de asemenea, persoana responsabilă pentru Lickable TV, care a fost anunțat în urmă cu câteva luni. Ideea din spatele acestui dispozitiv extrem de interesant se referă la faptul că oamenii ar putea gusta orice văd pe ecran, înainte de a cumpăra, spre exemplu. Dacă ideile acestuia vor continua în această direcție, se poate spune că până la viitorul Star Trek nu mai e chiar atât de mult.
Bețișoarele par, în acest moment, extrem de practice, mai ales că ele pot ajuta oamenii să-și reducă consumul de sare. Cercetătorii spun că bețele pot îmbunătăți de aproximativ 1,5 ori salinitatea percepută a alimentelor cu conținut scăzut de sodiu.
După cum notează Reuters, dieta tradițională japoneză înclină spre arome destul de sărate. Spre exemplu, un adult din Japonia consumă în jur de 10 grame de sare pe zi, adică de două ori nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aportul ridicat de sodiu este legat, de asemenea, de riscul crescut de accidente vascular cerebrale, hipertensiune arterială, dar și de alte afecțiuni.
Îmbunătățirea artificială a sărurilor mâncărurilor ar putea să convingă oamenii să opteze pentru mâncăruri cu un conținut scăzut de sodiu, adecvat unei diete sănătoase, fără a fi nevoiți să se zgârească la aromă, spre exemplu.
Miyashita și Kirin au discutat și despre utilizarea tehnologiei aferente la linguri, dar și la bolurile de ceai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News