Beyonce și Papa Francisc pierd bulina de verificare de pe Twitter, pentru că au refuzat să plătească abonamentul cerut de Musk. Ce alte nume mari pot fi clonate pe rețeaua de socializare?

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Ce au în comun Beyoncé și Papa Francisc? De astăzi, cei doi nu mai au contul verificat pe Twitter.

 

Gigantul rețelelor de socializare a început joi să elimine râvnita verificare a (bulina albastră) a mii de conturi, scrie BBC.

Mișcarea vine în timp ce proprietarul Elon Musk încearcă să revizuiască compania de social media pentru a obține mai profit.

Utilizatorii care doresc să păstreze bulina lângă numele lor trebuie să plătească 84 USD pe an pentru a se abona la Twitter Blue.

Pe măsură ce schimbarea a avut loc, multe conturi, cândva verificate, au mers pe Twitter pentru a glumi despre asta sau pentru a plânge pierderea.

Sportiva olimpică americană, Lolo Jones, a remarcat, în glumă, că este încă verificată acolo unde contează: pe profilul ei de întâlniri.

Alți utilizatori au remarcat ironia că actorul Jason Sudeikis și-a pierdut verificarea, în timp ce Ted Lasso, personajul fictiv pe care îl portretizează, și-a păstrat bulina.

Rapperul american Ice T a glumit că zgomotul din cauza cecurilor nu era necesar.

„Faptul că discutăm despre bifele albastre este un moment trist în societate”, a postat el.

Compania a introdus pentru prima dată funcția de verificare în 2009, după ce un fost jucător profesionist de baseball l-a dat în judecată pe gigantul rețelelor sociale pentru conturile de impostori.

Cecul albastru a devenit un simbol de statut și un semn de autoritate. Dar în noul Twitter, Musk vrea ca utilizatorii să plătească pentru a fi verificați.

Decizia de a monetiza verificarea ar putea duce la o schimbare culturală masivă și de putere pe platformă.

În zilele dinaintea verificării, Kanye West, Shaq și Ewan McGregor au fost printre primele celebrități care au vorbit despre uzurparea identității pe Twitter. Acum că insignele au dispărut, numărul de urmăritori ai unei celebrități poate deveni singura modalitate de a face diferența dintre cineva faimos și un impostor.

În câteva ore de la pierderea verificării, un cont care se dădea drept Hillary Clinton, cu aceeași poză de profil ca fostul senator al SUA, „a anunțat” că va candida din nou la președinție.

Conform noii scheme de verificare a Twitter, insignele aurii, gri și albastre sunt menite să ofere mai mult context modului în care a fost verificat un cont.

Dar lipsa verificării provoacă deja confuzie. În New York City, o nouă pagină a pretins a fi „contul Twitter autentic” care reprezintă guvernul.

Experții avertizează că acestea sunt genul de tweet-uri care ar putea duce la răspândirea dezinformării.

Musk susține că a eliminat verificarea ca o modalitate de democratizare a conținutului de pe platformă. Dar criticii au susținut că mișcarea va amplifica dezinformarea, deoarece abonații Twitter Blue vor primi clasamente prioritare - Musk a spus că numai conturile verificate vor apărea în fluxul proeminent For You al site-ului.

Experții se tem că creșterea verificărilor plătite va duce la o amplificare a dezinformarii pe site. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, scenariul ar putea speria și mai mulți agenți de publicitate - și ar putea submina orice venit suplimentar pe care Twitter îl obține din modelul său de abonament de verificare.

Dar Musk a spus că durerea face parte din schimbare. „Simt că ne îndreptăm spre un loc bun”, a spus el pentru BBC News. „În general, cred că tendința este foarte bună”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel