Cu această rețetă puteți pregăti acasă bezele mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele cumpărate din magazin.
Bezelele se prepară simplu și rapid și nu necesită abilități culinare speciale, precum și nici dispozitive speciale de cofetărie, cu excepția unei pungi de patiserie, pe care o poți face acasă.
Lichior bestial de ciocolată, ideal pentru a însoți deserturile la finalul cinei. Rețeta, pas cu pas
Bezelele din banane, făcute acasă, sunt naturale și, prin urmare, sigure pentru copii. În al doilea rând, sunt foarte fragede și parfumate.
Ingrediente pentru bezele:
150 grame piure de mere,
150 grame piure de banane,
80 grame de albuș de ou,
100 grame de zahăr,
10 grame de acid citric.
Ingrediente pentru sirop
300 grame de zahăr,
200 ml apă,
100 ml sirop de glucoză,
12 grame de gelatină.
Coaceți merele în cuptorul cu microunde până se înmoaie. Apoi, merele trebuie pasate. Dacă nu l-ați curățat de coajă, treceți-le printr-o sită.
Curățați bananele, tăiați-le felii și transforma-le, cu ajutorul unui blender, într-un piure. Este important să alegeți banane coapte și parfumate, altfel bezelele nu vor mai avea gust. Amestecați piureul de mere cu cel de banane.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Într-un castron adânc, amestecați piureul din banane și mere cu zahărul. Adăugați albușul de ou și acidul citric. Bateți bine ingredientele până obțineți o compoziție pufoasă.
Combinați toate ingredientele pentru sirop într-o cratiță. Fierbeți siropul. Dacă doriți, puteți adăuga puțin colorant galben. Siropul se fierbe până devine gros și vâscos. Durează aproximativ 5 minute din momentul fierberii.
Turnați siropul în compoziția pentru bezele. Mixați aproximativ 3 minute la viteză mare până când compoziția devine densă și stabilă.
Acoperiți cu hârtie pergament o tavă de copt. Transferați compoziția pentru bezele într-o pungă de patiserie și formați pe tavă viitoarele bezele.
Lăsați bezelele, timp de 8-12 ore, să se stabilizeze. La final stropiți-le cu zahăr pudră. Poftă bună!
Vă propunem azi rețeta de mere coapte la cuptor, umplute cu bezea. Sunt foarte bune și excepționale. Vor fi adorate atât de copii, cât și de adulți.
Merele sunt printre cele mai îndrăgite fructe, dar și cele mai accesibile, fiind o sursă naturală de sănătate. Consumul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate, aceste fructe fiind foarte valoroase din punct de vedere nutrițional.
4 mere aurii,
120 grame de biscuiți,
20 grame stafide,
10 grame de lapte,
o lingură de lichior,
40 grame zahăr brun,
2 albușuri,
60 grame zahăr pudră,
20 grame de unt.
Înmuiați stafidele în apă rece. Puneți biscuiții într-un blender, adăugați laptele, lingura de lichior și untul moale și mixați până când amestecul se omogenizează. Adăugați stafidele stoarse și tocate.
Spălați merele și îndepărtați-le cotorul. Umpleți merele curățate cu compoziția din biscuiți, lapte, unt și lichior.
Aranjați merele într-o tigaie, tapetată cu hârtie pergament, pe care ați udat-o în prealabil. Presărați merele cu zahăr brun și coaceți-le la 160C, timp de 40 de minute.
Bateți albușurile cu zahărul. Puneți bezeaua obținută pe fiecare măr și continuați să le coaceți la 180 de grade încă 10 minute, până când bezeaua se va rumeni. Lăsați merele să se răcească și apoi le puteți servi. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu