Bianca Andreescu, oprire în turul al treilea la Wimbledon. Emma Raducanu, meci greu pentru optimile de finală

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Bianca Andreescu a fost eliminată de la Wimbledon, iar Emma Răducanu va avea un meci greu pentru calificarea în optimile de finală.

Bianca Andreescu, 24 de ani, locul 176 WTA, a ratat calificarea în optimile de finală ale celui de-al treilea turneu de Grand Slam la Wimbledon, după ce a fost învinsă de italianca Jasmine Paolini, 28 de ani, locul 7 mondial, scor 7-6 (4), 6-1.

Andreescu, jucătoare canadiancă de origine română, campioană la US Open în 2019 și fost număr 4 mondial, a cedat meciul în 93 de minute de joc în fața finalistei de la Roland Garros, accederea în optimile de finală fiind cea mai bună reușită pentru aceasta la Wimbledon. 

În ”optimi”, Jasmine Paolini o va întâlni pe învingătoarea dintre Marta Kostyuk (Ucraina, 19 WTA) și Madison Keys (SUA, 13 WTA). 

În ceea ce privește avansarea pe tabloul principal la turneele majore, Jasmine Paolini a ajuns în ”optimile” de la Australian Open, în timp ce turul al treilea l-a mai atins la Roland Garros (2020, 2021, 2023), precum și la US Open (2021).

Mai mult decât atât, în sezonul de iarbă, până recent, Paolini nu câștigase niciun meci, ea reușind acest lucru la Eastbourne, unde a ajuns până în faza semifinalelor.

Emma Răducanu, meci greu pentru ”optimi”

Emma Răducanu, 21 de ani, locul 135 WTA, va juca pentru calificarea în optimile de finală, iar adversară îi va fi Maria Sakkari, 28 de ani, locul 9 WTA.

Emma Răducanu, jucătoare britanică de origine română, este campioana de la US Open în 2021, unde venită din calificări a avut un parcurs de excepție.

În 2022, Emma Răducanu a ajuns în ”optimi” în primele trei Grand Slam-uri ale anului, iar la US Open s-a oprit în primul tur. 

La Wimbledon, în 2021, la prima sa participare pe tabloul principal, Răducanu a ajuns până în turul al treilea.

Cele două jucătoare s-au mai confruntat o singură dată în circuit, în semifinalele de la US Open 2021.

Citește și: Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, calificare în turul secund pe tabloul de dublu la Wimbledon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel